Orust Golfklubb


Orust Golfklubb – En av Sveriges absolut vackraste seasidebanor!

Orust Golfklubb! På Orust och vid Malö Strömmar, hittar man en modern, välskött seasidebana med linkskaraktär. På Orust GK kan man njuta av havsutsikt från nästan samtliga hål. Golfbanan har en fantastisk varierande arkitektur och när man skall slå ut från 4:ans tee orust golfklubb orust gkeller putta 8:ans green är man nästan helt nere vid kanten av stranden. Den fantastiska miljön, med närheten till Västerhavet och det sköna vattnet skapar mycket goda förutsättningar för en lång golfsäsong.

Funderar ni på att besöka Orust Golfklubb kan det rekommenderas att göra detta tidigt på våren eller sent på hösten. Orust Golfbana visar då upp spelkvaliteter som inte många andra golfbanor, i Sverige, kan erbjuda. En mycket vacker golfbana som är rolig att spela och samtidigt utmanande för både låg- och höghandicaparen. På sommaren får man vara ute i god tid, om man vill boka en starttid mitt på dagen, då Orust är en populär kommun och många ”turister” vill utnyttja semestern med lite bra golf.

Orust Golfklubb har en stor, välskött och dessutom mycket framgångsrik junior- och elitverksamhet. Till och med så bra så att klubben har tilldelats Svenska Golfförbundets silvercertifikat, som bevis på en juniorvänlig anläggning. Banan öppnades för spel, med de första nio hålen, den 15 juni 1985 och invigdes, formellt, i augusti samma år. Framlidne och mycket folkkäre Hagge Geigert slog invigningsslaget. 1985 påbörjades de sista nio hålen och dessa öppnades i juni 1987 då Orust Golfklubb blev en ”riktig golfbana”. Orust Golfklubb ingår, tillsammans med Tjörns GK, Stenungsunds GK samt Lyckornas GK i ett populärt greenfeesamarbete, under namnet ”Bästkortet”.
På Orust Golfklubb gäller, för närvarande, inte Golfhäftet.

orust golfklubb hål 15 vackert par tre

Hål 15 på Orust GK är ett mycket vackert par 3 hål som mäter 128 meter från gul tee. Här gäller det att slå ut slaget så man inte landar kort i dammen. Toppade slag innebär oftast, i bästa fall, en ”sur” dubbel…