Slopetabell Stenungsund GK


Slopetabell Stenungsund Golfklubb

Slopetabell Stenungsund? Stenungsund Golfklubb, som ligger i Spekeröd strax utanför Stenungsund, slopades om strax efter banrenoveringen 2016. Ny ”klubbtee” för herrar blev då 5 300 meter och för damer 4 500 meter. Förutom att göra banan snabbare rent tempomässigt flyttades ett stort antal bunkrar och tees. Arkitekt för renoveringen var Christian Lundin.

Slopetabell Stenungsund Herrar

Slopetabell Stenungsund Damer

Banguide Stenungsunds GK

slopetabell stenungsund

Hål 5 på Stenungsund, ett mycket vackert hål som egentligen inte är svårt men har fått en hög svårighetsgrad för sin ondulerade green. Här gäller det att planera för ett enkelt inspel med mycket green att jobba på. Hålet har index 2, på slopetabell Stenungsund.På Stenungsund GK gäller numera inte Golfhäftet. Detta försvann i samband med banrenoveringen 2016. Stenungsund är en mycket populär anläggning med bra träningsmöjligheter och ett kompakt och samlat ”center”. Det finns dessutom en av Västkustens bästa restauranger på anläggningen. Det är Richard & Pär som driver Stenungsunds Golfrestaurang sedan februari 2021. Varannan tisdag serveras det raggmunk med fläsk, vilket kan starkt rekommenderas. Har man inte bilen med sig sitter det extra bra med en kall öl till denna maträtt.

Husvagn & Husbil?

Om man funderar på att komma till Stenungsund GK en weekend för att spela golf så finns det några platser för husbil / husvagn. Är man fullvärdig medlem i någon av Bästkortsklubbarna (Stenungsund, Tjörn, Lysegården, Lyckorna eller Gullbringa) och lägger till ”Bästkortet”, kan man ändå spela på banan till kraftigt reducerade priser.

Stenungsund GK och Covid-19

Då hela det svenska samhället, under våren 2020, har drabbats av Covid-19 har det blivit helt hysterisk bokning på de flesta golfbanorna i området. Alla vill ut och spela golf och många som har lagt av, tar upp golfen igen. Klubben har vidtagit alla de åtgärder som både Svenska Golfförbundet och Folkhälsomyndigheten har rekommenderat. Bolltvättar är bortplockade, inga krattor i bunkrarna och enbart digitala scorekort. Detta har dock inte gett klubben någon som helst anledning att förändra någon slopetabell. Slopetabell Stenungsund ligger således fast…