Grönt kort Göteborg


Nybörjarkurs i Golf  /  Grönt kort golf Göteborg med omnejd 2021

För att få lov att spela golf (gäller inte Pay-and-Play) måste man genomgå en ”golfutbildning”, en s.k. nybörjarkurs. Man brukar även säga ”Grönt kort”, vilket är en kvarleva från ett tidigare system. Inom Göteborgs Golfdistrikt ingår drygt 30 golfklubbar. Golfklubbarna har lite olika ambitionsnivåer och helt olika förutsättningar att attrahera dig som golfare. Banans läge eller rykte behöver inte innebära att man är bättre på att utbilda blivande golfare än andra, kanske mindre kända golfklubbar. För många av oss är veckodag och tid en viktig parameter när vi skall genomföra en golfutbildning. Kanske viktigare än att blir på en specifik golfbana? I listan nedan, ser du ett antal klubbar, inom stor-Göteborg, som arrangerar nybörjarkurser i golf (Grönt kort) och vilka förutsättningar och priser det är som gäller. Man måste inte bli medlem på klubben där man genomgått sin golfutbildning, men oftast får man ett ganska schysst erbjudande av klubben, i samband med att nybörjarutbildningen är slutförd.

Klubb / BanaInstruktör/PROKursstartVeckodagKlockanPris krAnmälan

Är du Tränare/Pro och vill att din klubbs erbjudande skall vara synliga på Golfportalen klickar du på denna länk för att registrera era nybörjarkurser.

Kanske funderar du även på ett golfmedlemskap, efter att du gått klart din nybörjarutbildning? Kanske tyckte du att klubbens erbjudande inte riktigt passade för tillfället? Då finns det andra former av golfmedlemskap. Här har du listan över Sveriges mest attraktiva greenfeemedlemskap som du kan välja mellan. Är ni intresserade av att följa med på en härlig golfresa till Spanien eller någon annan destination?

grönt kort göteborg nybörjarkurs golf göteborg

Bra att tänka på när du skall gå en nybörjarkurs i golf (Golfkurs Göteborg)

  • Bra skor som lämpar sig för golf, t.ex. en ”träningssko”
  • Ytterkläder efter väder, inte för tjockt och ”byltigt”
  • Några golfklubbor, t.ex. en järn 7, en pitchingwedge och en putter. (Finns att låna)
  • En vattenflaska
  • En keps (golfkeps?)