Oscar Karlsson


Oskar Karlsson sponsras av Golfportalen!

Jag heter Oskar Karlsson från Tjörn, på Västkusten och är en golffantast på 24år.
oscar-karlssonJag har spelat golf så länge jag minns, vad historierna från mina nära så visa min passion till golf började redan i treårsåldern. Intresset började på Lyckorna Golfklubb där jag som treåring fick svinga min första plastgolfklubba och vid senare tillfälle mitt första golfset, samt samla bollar från vattenhindren och inte minst peggar. I mellan åren så tog alltid Farmor och Farfar mig ner till Skåne 2 veckor varje sommar och spelade golf. På hemmaplan spelade jag med kompisar mer eller mindre varje dag och njöt. Golfläger blev sedan återkommande på somrarna. Bland annat hos Jesper Parnevik och via Sport for Life. Som sagt så har golfen alltid legat mig varmt om hjärtat, i slutet av mina tonår så bestämde jag mig för att ta nästa steg, jag ville bli professionell golfspelare.

Jag har sedan några år tillbaka, jobbat på en golfkedja som heter Dormy för att kunna satsa själv på min golf. Senaste tiden har jag varit assisterande tränare på Tjörns GK. För att jag skall kunna ta mig vidare ifrån det stadiet jag befinner mig i idag behöver jag om prioritera min tidsfördelning. Skall jag lyckas med min golf behöver jag ta mer tid för golfen, då blir den ekonomiska biten en utmaning.

Jag har idag många grymma golfrundor i ryggsäcken, men för att nämna några så för inte så länge sedan var jag på Hills Golf and Sports Club och kvalade till Nordea Masters (Europa tour tävling) samlade ihop 73 slag (+2) och slutade 3 slag ifrån särspel om plats Nordea Masters.

Sen har jag spelat nere på Ljunghusens Golfklubb en kall och blåsig oktoberdag för kval till Nordea Tour (Sveriges högsta golftour) där jag sköt 68 (-3 och hade delad bästa score för dagen). Den golfklubben jag representerar idag är Lysegårdens Golfklubb, vilket har varit min hemmaklubb i 12 år snart. Senaste 6 åren har jag varit ledare för ”Golfkul” och hjälpt fram många lovande knattar på klubben, förra året tog jag rollen som assisterande tränare på Lysegårdens GK då jag tog hand om åldrarna 6- 16 år. Under mina år på Lysegårdens GK har jag lyckats bli junior klubbmästare 2012 och klubbmästare 2015. Under 2000-talet är jag först att lyckas skjuta under banans ideal alla 3×18-hålsrundor (- 2, – 1, – 1) vann med 6 slag över 2:an.

För 2 år spelade jag JSM Matchspel, nere på Vasatorps GC, då jag slutade 4:a och lyckades vinna över många förhandstippade finalister. Spelade strålande golf och lyckades vinna många matcher tidigt.

Nu kommer jag åka över för andra gången i karriären för att spela British Open kval. Första gången var i Edinburgh, Skottland på en golfbana som heter Bruntsfield Golf Club. Nu i år bär det av till Irland och Dublin, till en golfbana som heter The Island som är väldigt känd för sina stora sanddynor och den ligger ut med Atlanten. Det är en golfbana som kräver det bästa spelet av spelaren, och den utmaningen gillar jag och verkligen ser fram emot.