Ny säsong – Banorna börjar att öppna med sommargreener…


Hur kommer golfsäsongen 2021 att bli?

2020 var ju ett helt galet år om man tittar på hur det såg ut på golfklubbarna i Sverige. Det spelades golf som aldrig förr och medlemsansökningarna haglade in till klubbarna. Massor av ”gamla golfare” som kanske spelat för 10-15 år sedan återupptog golfen eftersom de flesta andra fritidsaktiviteter var inställda. Kommer klubbarna att kunna ta till vara på det ökande intresset för golfen? Hur länge kommer vi att behöva dras med Covid-19? När kommer golfresandet till Spanien, Portugal och andra länder att återupptas? Ja, frågorna är många och självklart omöjliga att ge ett bestämt svar på.

Ökning med 3,5 miljoner golfronder under 2020
Under 2020 bokade och spelade de svenska golfarna 3 464 416 fler ronder än året innan, då det spelades 8,2 miljoner totalt. Sällskapsronder ökade med 56 %, medlemsspel med 51 % och gästspel med 33 %. Siffrorna är ju helt säker en hel del mer då dessa siffror är de som har hanterats/bokats i bokningssystemen. Många kvälls- och morgonronder har ju självklart spelats utan någon som helst bokning.

Greenfeemedlemskapen blir allt populärare
Marknaden för greenfeemedlemskap växer och kanske är det inte så konstigt då många inte riktigt vet hur säsongen kommer att se ut och man kanske inte kommer att spela mer än ett fåtal ronder. Klubbar som Vinberg, Sparren, Lycke och Mölndal har enkla och billiga alternativ för den som inte vill ha ett ”fullvärdigt golfmedlemskap”.