Golfappar


Bra golfappar, för oss som spelar golf

Golfappar hänger bra med i teknikutvecklingen går otroligt snabbt och för oss som spelar golf finns det ju en hel del tillfällen där det underlättar att ha en ”golf app” installerad i sin lilla Smartphone. Sin Smartphone har man ju, normalt, i fickan och de flesta av oss använder den flitigt.

On Tag (OnTag Scorekort)

On Tag är en golfapp som har det mesta! Du behöver inte fylla i något manuellt utan all information om aktuell bana, medspelare, starttid, handicap med golfappar banguidemera hämtas från Golfens IT-system (GIT) precis innan ditt scorekort skrivs ut.Att spela och föra score har aldrig varit enklare. Med OnTag sköter du all resultat-beräkning både för dig och dina medspelare. Du kan när som helst dela ditt scorekort med golfkompisar eller arbetskollegor, som då kan följa din score live. När rundan är färdigspelad uppdaterar du ditt eget handicap, till GIT-systemet med en enkel knapptryckning.

 

Så här funkar OnTag. Boka en starttid precis som vanligt. När du kommer till klubben och checkar in i receptionen så får du automatiskt ett digitalt nedladdat scorekort till din smartphone. Du kan även skicka ett scorekort till dig själv om du ”checkar in” i klubbens golfterminal om den är aktiverad med OnTag. Nu kan du även på din medlemsklubb ”checka in” direkt i appen. Varje scorekort innehåller aktuell bana, starttid, medspelare, handicap, golfappar OnTag Scorekorterhållna slag, hållängder, kvitto på din erlagda greenfee samt även personliga erbjudanden. Eftersom all information på scorekortet kommer direkt från klubbens system, är det alltid uppdaterat och korrekt!  Otroligt enkelt och smidigt och helt omöjligt att ”glömma av” att registrera sina rundor. On Tag innehåller dessutom en helt OK banguide, avståndsberäkning och scorekort, vilket gör appen tämligen komplett. Golfappen OnTag utvecklas kontinuerligt och i samarbete med både användarna av appen och Svenska Golfförbundet.
Tillverkare av appen: OnTag utvecklas av EVRY One Halmstad AB

Sweetspot

Sweetspot är en app som du kan ladda ner till din smartphone om du har en IOS eller Androidenhet. I appen får du reda på sweetspot app boka golftider android ioslediga golftider i ditt absoluta närområde och du kan dessutom boka en tid genom appen. Appen har direktkontakt med GIT-systemet, vilket gör att det är exakt samma vy som i ”Min Golf”. Problemet, just nu, är väl att de flesta golfklubbarna inte är anslutna till Sweetspot vilket gör att du inte kan boka tider direkt i appen. Appen ger dock en mycket bra bild om lediga tider på de aktuella banorna och det finns ett telefonnummer, till klubben, som man kan ringa med ett eller snarare två enkla klick.

Skall du boka på dina kompisar måste du ha deras Golf-ID tillgängligt då det inte finns koppling till ”Mina golfvänner” i GIT-systemet. Appen känner var du befinner dig och visar de närmaste golfbanorna först och du får hela dagens alla tider på ett enda bräde.
Tillverkare av appen: WEWORK C/O SWEETSPOT AB

OnTee