Harabäckens GK – En klar överraskning…


Harabäckens GK – Klart över förväntningarna!

Massor av gånger har man varit på väg till GeKå:s i Ullared och noterat en golfbana på höger sida av vägen, cirka 6 kilometer efter det att man svängt av från E6:an. Från vägen ser området platt och ganska anspråkslöst ut, men oj vad fel detta visade sig vara. Harabäckens Golfklubb visade sig vara en komplett golfanläggning med mycket fina träningsområden, drivingranch, ett mysigt café och inte minst en gigantisk golfshop, på cirka 150 kvm, där man kan shoppa alla tänkbara golfprylar som behövs.

harabäcken golfshop halland

I golfshopen, som drivs av Pro Stefan Åkfors, hittar man allt från peggar till batteridrivna golfvagnar.

Kuperad bana i mycket fin kondition

harabäcken

Vissa partier på Harabäcken ser ut som en ”US Open-ruff”…

Harabäcken är en mycket omväxlande bana med många roliga hål. De första 12 hålen ligger i lätt kuperad skogsmark med många sköna vyer. Sista sex hålen av banan är av flackare karaktär, typ hedbana, med en hel del vatten som gör att man måste spela både strategisk och smart. Konditionen på tees och fairways var mycket bra och greenerna var snabba och jämna. I stort sett alla hål ligger separerade från varandra vilket gör att man inte hör mycket ”fore”. Man kan välja att spela från tre olika tees, 5 500, 4 800 eller 4 200 meter. Tydliga skyltar visar vart nästa tee ligger vilket är mycket uppskattat av gästande golfare. Det är relativt billigt att spela på Harabäcken! Greenfeeavgiften är 400 kronor alla dagar i veckan och är du dessutom innehavare av Golfhäftet så kan du spela 18 hål på Harabäcken för blygsamma 200 kronor.

Här skall man kanske spela en lugn fade, så man inte fastnar i den vackra eken?

Mycket vatten under senare delen av banan…

Klubben – Harabäckens Golfklubb

Harabäckens Golfklubb har för närvarande cirka 800 medlemmar. 150 av dessa är nya golfare för i år och har genomgått nybörjarkurser för Pro Stefan Åkfors. Stefan har varit Pro på Harabäcken sedan 2013 och har fullt upp med att köra nybörjarkurser och ge privatlektioner. Stefan driver även golfshopen och där är det ju så klart mycket med beställningar och leveranser som skall skötas. Stefan ansvarar även för klubbens juniorsatsning som består av ett 40-tal golftörstande tjejer och killar som alla vill bli så duktiga som det bara går. Kanske finns det en ny Henrik Stenson eller en ny Annika Sörenstam bland Harabäckens juniorer? Ett fullvärdigt golfmedlemskap i Harabäcken kostar endast 4 700 kr men det finns enklare medlemskap för dig som spelar lite mindre.

Bo på banan? – Gott om platser på Harabäcken

När du skall besöka Harabäckens fina golfbana kan du boka en plats för din husbil/husvagn. De 10 uppställningsplatserna, med el, ligger i direkt anslutning till tee på hål 10. Runt hörnet har du reception, café, toaletter, duschar och omklädningsrum. Avgiften för en uppställningsplats med el är endast 150 kr/dygn.

Besök Harabäckens hemsida