Distansmedlem


Distansmedlem & Greenfeemedlemskap

Greenfeemedlem? I vissa öron klingar detta lite illa, typ samma som uttrycket ”brevlådeklubb”. Men om man inte spelar mer än ett par rundor om året kan ett så kallat ”Distansmedlemskap” eller Greenfeemedlemskap vara både ett ekonomiskt fördelaktigt och smart val. Det finns ganska många golfklubbar som erbjuder dig att bli distansmedlem och prislappen för att bli distansmedlem / greenfeemedlem som ligger mellan 400 och 700 kronor per år. I detta pris ingår dessutom en årsprenumeration på tidningen Svensk Golf, som kommer ut cirka 10 gånger per år.

De senaste årens dåliga ekonomi, hos många golfklubbar, har gjort att även många traditionella golfklubbar har skapat attraktiva alternativa golfmedlemskap. Attraktiva greenfeemedlemskap för de som spelar minimalt och kanske inte vet hur mycket golfande som det kan komma att bli, under den kommande säsongen.

Man kan få ett medlemskap för 995 kronor/år inklusive en greenfeebiljett (värde 300-500 kr) vilket ju gör att det är, i princip,  samma prislapp som många av de vanligaste ”distansklubbarna”. Kompletterar man dessutom sitt distansmedlemskap med någon form av ”rabatthäfte” som Golfhäftet, där du spelar för halv greenfee på massor av banor, borde detta vara det mest prisvärda golfmedlemskapet.

Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2019 (mest prisvärda)

RankingGolfklubbIngår i medlemskapet*Pris / årBetalningTeckna medlemskap
1Sparren GK1 greenfeebiljett375Svisch + BGMer info/Boka
2Lycke Golf & Country Club1 greenfeebiljett750Svisch + BGMer info/Boka
3Sundbyvik GK325Svisch + BGMer info/Boka
4Bråvikens GK345Svisch + BGMer info/Boka
5Vinbergs GKInklusive Golfhäftet895Svisch + BGMer info/Boka
6Mölndals GK395Svisch + BGMer info/Boka
7Vinbergs GK3 greenfee + 1 gratis lunch990Svisch + BGMer info/Boka
8Kungälv-Kode GK1 greenfeebiljett + Flexi1195Svisch + BGMer info/Boka
9Mölndals GKInkl. 2 greenfeebiljetter995Svisch + BGMer info/Boka
10Backa Säteri Golf3 heldagsgreenfee1295Svisch + BGMer info/Boka
11Hinton GolfÖvning + Korthål700Kortbetalning
12Öijared GK4 greenfeebiljetter1595Svisch + BG
13Stenungsunds GK1 greenfeebiljett + korthål1295Svisch + BGMer info/Boka
14Ryfors GK1 greenfeebiljett995Svisch + BGMer info/Boka

På senare tid har många klubbar i stället börjat att använda termen ”Greenfeemedlemskap” för att det skall klinga lite bättre i alla golfares öron. Distansmedlem eller Greenfeemedlemskap spelar ingen större roll då innebörden är densamma, d.v.s. ett prisvärt golfmedlemskap för de som spelar få rundor, eller av någon anledning har fickorna fulla av greenfeebiljetter eller har köpt någon form av rabatthäfte…

För att göra listan över förmånliga greenfeemedlemskap ännu bättre, är vi på Golfportalen mycket tacksamma om Ni mejlar in info-adressen, om ni anser att det är någon golfklubb som saknas.

Prislappen på golfmedlemskapet är ju självklart viktigt, men om det kan tänkas ingå något som en golfare vill ha, som till exempel greenfeebiljetter, kan prislappar upp mellan 1 000-1 500 kr/år vara rimliga.

SOM GREENFEEMEDLEM KAN MAN UPPGRADERA SITT GREENFEEMEDLEMSKAP!

Några klubbar har infört en möjlighet att, under säsongen, kunna uppgradera sitt greenfeemedlemskap till ”fullvärdig medlem”, eller för den delen annat medlemskap, vilket ju självklart är en konkurrensfördel. Det är ju brist på medlemmar i de flesta golfklubbarna i Sverige. I detta fall blir inte priset för att välja medlemsformen ”Greenfeemedlem” lika känsligt, vilket ju självklart bör gynna den aktuella golfklubben.

greenfeemedlem distansmedlem greenfeemedlemskap distansmedlemsskap

Vacker vy från Sand Golfklubb, strax utanför Jönköping! En linksbana, väl värd att testa…