Distansmedlem


Distansmedlem & Greenfeemedlemskap 2021

Greenfeemedlem? I vissa öron klingar detta lite illa, typ samma som uttrycket ”brevlådeklubb”. Men om man inte spelar mer än ett par rundor om året kan ett så kallat ”Distansmedlemskap” eller Greenfeemedlemskap vara både ett ekonomiskt fördelaktigt och smart val. Det finns ganska många golfklubbar som erbjuder dig att bli distansmedlem och prislappen för att bli distansmedlem / greenfeemedlem som ligger mellan 300 och 700 kronor per år. Tidigare ingick dessutom en prenumeration på tidningen Svensk Golf, men Svenska Golfförbundet har för avsikt att skapa en egen digital tidning i stället och Egmont fortsätter att ge ut Svensk Golf i egen regi. Du kan självklart prenumerera på Svensk Golf. Tidningen ges ut cirka 10 gånger per år.

Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2021 (mest prisvärda)

GolfklubbIngår i medlemskapet*Pris / årBetalningTeckna medlemskap
Sparren GKInkl. 1 greenfeebiljett385 krSvisch + BGMer info/Boka
Vinbergs GKInkl. Golfhäftet + handduk795 krSvisch + BGMer info/Boka
Lycke Golf & Country Club375 krSvisch + BGMer info/Boka
Kungälv-Kode GKInkl. 1 greenfeebiljett 590 kr Svisch + BGMer info/Boka
Mölndals GKInkl. 1 greenfeebiljett595 krSvisch + BGMer info/Boka
Kiladalens GKInkl. 1 niohålsgreenfee495 krSvisch + BGMer info/Boka
Backa Säteri GolfInkl. 3 heldagsgreenfee1 295 krSvisch + BGMer info/Boka
Mölndals GKInkl. 5 greenfeebiljetter2 125 krSvisch + BGMer info/Boka
Bråvikens GKInkl. 1 greenfeebiljett695 krSvisch + BGMer info/Boka

De senaste årens dåliga ekonomi, hos många golfklubbar, har gjort att även många traditionella golfklubbar har skapat attraktiva alternativa golfmedlemskap. Attraktiva greenfeemedlemskap för de som spelar minimalt och kanske inte vet hur mycket golfande som det kan komma att bli, under den kommande säsongen.

Man kan få ett medlemskap för 995 kronor/år inklusive en greenfeebiljett (värde 300-500 kr) vilket ju gör att det är, i princip,  samma prislapp som många av de vanligaste ”distansklubbarna”. Kompletterar man dessutom sitt distansmedlemskap med någon form av ”rabatthäfte” som Golfhäftet, där du spelar för halv greenfee på massor av banor, borde detta vara det mest prisvärda golfmedlemskapet.

På senare tid har många klubbar i stället börjat att använda termen ”Greenfeemedlemskap” för att det skall klinga lite bättre i alla golfares öron. Distansmedlem eller Greenfeemedlemskap spelar ingen större roll då innebörden är densamma, d.v.s. ett prisvärt golfmedlemskap för de som spelar få rundor, eller av någon anledning har fickorna fulla av greenfeebiljetter eller har köpt någon form av rabatthäfte…

För att göra listan över förmånliga greenfeemedlemskap ännu bättre, är vi på Golfportalen mycket tacksamma om Ni kan mejla in på info [at] golfportalen.se om ni anser att det är någon golfklubb, med ett bra erbjudande, som saknas i vår lista på Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2021.

Prislappen på golfmedlemskapet är ju självklart viktigt, men om det kan tänkas ingå något som en golfare vill ha, som till exempel greenfeebiljetter, kan prislappar upp mellan 1 000-1 500 kr/år vara mer än rimliga.

Köp till Golfhäftet och spela till halv greenfee på mer än 1 000 golfbanor!

golfhäftet 2021

SOM GREENFEEMEDLEM KAN MAN UPPGRADERA SITT GREENFEEMEDLEMSKAP!

Många klubbar har infört en möjlighet att, under säsongen, kunna uppgradera sitt ”billiga golfmedlemskap”, greenfeemedlemskap, till ett golfmedlemskap som benämns ”fullvärdig medlem”, eller för den delen annat golfmedlemskap, vilket ju självklart är en konkurrensfördel. Kanske är man osäker på hur mycket tid för golf det kommer att bli under året? Det är ju brist på medlemmar i de flesta golfklubbarna i Sverige. I detta fall blir inte priset för att välja medlemsformen ”Greenfeemedlem” lika känsligt, vilket ju självklart bör gynna den aktuella golfklubben.

greenfeemedlem distansmedlem greenfeemedlemskap distansmedlemsskap

Vacker vy från Sand Golfklubb, strax utanför Jönköping! Sand är ingen ”billig golfklubb” , billigaste golfmedlemskapet kostar 2 700 kr men en fin linksbana, väl värd att testa…