Distansmedlem


Distansmedlem & Greenfeemedlemskap

Greenfeemedlem? I vissa öron klingar detta lite illa, typ som uttrycket ”brevlådeklubb”. Men om man inte spelar mer än ett par rundor om året kan ett så kallat distansmedlemskap” eller greenfeemedlemskap vara ett ekonomiskt fördelaktigt och smart val. Det finns ganska många golfklubbar som erbjuder dig att bli distansmedlem och prislappen för att bli distansmedlem / greenfeemedlem ligger mellan 400 och 700 kronor per år. I detta pris ingår dessutom en årsprenumeration på tidningen Svensk Golf. De senaste årens dåliga ekonomi, hos många golfklubbar, har gjort att även många traditionella golfklubbar har skapat attraktiva alternativ på medlemskap. Attraktiva greenfeemedlemskap för de som spelar minimalt och kanske inte vet hur mycket golfande som det kan komma att bli, under den kommande säsongen.

Man kan få ett medlemskap för 995 kronor/år inklusive en greenfeebiljett (värde 300-500 kr) vilket ju gör att det är, i princip,  samma prislapp som många av de vanligaste ”distansklubbarna”. Kombinerar man sitt distansmedlemskap med någon form av ”rabatthäfte” som Golfhäftet, där du spelar för halv greenfee på massor av banor, borde detta vara det mest prisvärda golfmedlemskapet.

På senare tid har många klubbar i stället börjat att använda termen ”Greenfeemedlemskap” för att det skall klinga lite bättre i alla golfares öron. Distansmedlem eller Greenfeemedlemskap spelar ingen större roll då innebörden är densamma, d.v.s. ett prisvärt golfmedlemskap för de som spelar få rundor, eller av någon anledning har fickorna fulla av greenfeebiljetter eller har köpt någon form av rabatthäfte…

Sveriges bästa greenfeemedlemskap 2018 (mest prisvärda)

1. Norrköping-Söderköpings Golfklubb 595 kr/år, inklusive 2 greenfeebiljetter
2. Lycke Golf & Country Club 750 kr/år, inklusive 1 greenfeebiljett
3. Bråvikens Golfklubb 345 kr/år
4. Vinbergs Golfklubb 990 kr/år, inklusive 3 greenfee och 2 för 1 på lunch
5. Backa Säteri Golf 1 295 kr/år, inklusive 3 heldagsgreenfee
6. Bryttsätter Golfklubb 380 kr/år
7. Kungälv Kode Golfklubb 995/år, inklusive 1 greenfeebiljett
8. Sundsta Golfklubb 399 kr/år
9. Stenungsunds Golfklubb 1295 kr/år, inklusive 1 greenfee + korthålsbana
10. Tjusta Golfklubb 499 kr/år


För att göra listan över förmånliga greenfeemedlemskap ännu bättre, är vi på Golfportalen mycket tacksamma om Ni mejlar in info, om ni anser att det är någon golfklubb som saknas.

Prislappen på golfmedlemskapet är ju självklart viktigt, men om det kan tänkas ingå något som en golfare vill ha, som till exempel greenfeebiljetter, kan prislappar upp mellan 1 000-1 500 kr/år vara rimliga.

golfhäftet 2018 greenfeemedlem greenfeemedlemskap 2018 distansmedlem

SOM GREENFEEMEDLEM KAN MAN UPPGRADERA SITT GREENFEEMEDLEMSKAP

Några klubbar har infört en möjlighet att, under säsongen, kunna uppgradera sitt greenfeemedlemskap till ”fullvärdig medlem” vilket ju självklart är en konkurrensfördel när det är brist på medlemmar i de flesta golfklubbarna i Sverige. I detta fall blir inte själva priset för att vara greenfeemedlem lika känsligt, vilket ju bör gynna den aktuella golfklubben.

Köp Golfhäftet

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara