Golfmode


Golfmode 2023 – Hur skall vi klä oss på golfbanan?

Vem vill inte vara snyggt klädd när man visar sig på golfbanan? Nästan alla etablerade varumärken vill synas i golfsammanhang och de flesta företagen har ”sina egna” spelare på de olika tourerna som använder deras kläder.
Som exempel kan nämnas Golfmode - Tiger Woods klär sig i Nikes golfkläderatt Tiger Woods fick 1 miljard kronor för att bära Nikes kläder och spela med Nikes golfklubbor under 5 år och förmodligen slapp han betala för både kläder och klubbor.

En annan ”färgglad golfare” är ju Rickie Fowler, som har varit och är en mycket uppskattad frontfigur för Pumas klädkollektion, för att inte snacka om John Daly…

Golfmodet förändras?
Samtidigt som golfmodet förändras och förnyas varje säsong så kan man även se ett golfmode som är både strikt och någorlunda tidlöst. Nästan alla klädmärken har en ”golfkollektion” och självklart är det en gigantisk marknad. Bara i lilla Sverige finns det säkerligen en halv miljon människor som spelar golf eller åtminstone försöker och då självklart vill klä sig lite ”golfigt”.

Färgglatt golfår, under 2023…
Hur kommer golfmodet att se ut under våren och sommaren 2023? Man kan ju gissa att golfmodet, rent färgmässigt, försöker att kika på Pantone och då blir det ju ganska färgsprakande på golfbanan även under 2023 vilket ju bara är trevligt. Dessutom syns man ju mycket bättre om det nu skulle vara så att man skjuter in någon enstaka boll i skogen…

Golfmode – Varumärken – Golfkläder

Golfkjol från Adidas i rosa (finns andra färger)

Nike har som bekant Tiger Woods och Rory McIlroy som sina främsta reklampelare när det gäller golf och golfmode.  Phil Mickelson uppträder i Callaways golfkläder och Ricky Fowler är Pumas nummer ett. Henrik Stensson är klädd i Boss och har varit Boss trogen under många år, även om han självklart är mycket attraktiv för alla klädföretagen.

Jason Day, från Australien, uppträder i Adidas kläder och på Adidas tycker man ju att det var trevligt att han segrade i VM i matchspel. Man skulle kunna gissa att garderoberna hemma hos dessa golfspelare är fullständigt fullproppade. Man kan även gissa att de inte behöver vara snabba med att ”boka tvättider” för de slipper förmodligen att använda varje plagg mer än en enda gång. Den rosa golfkjolen, heter Tour Mixed Print Pull och kommer från Adidas.

golfmode 2017

 

Spara