Bråvikens Golfklubb


Bråviken, den vänliga golfklubben…

Endast dryga 10 minuters bilresa från centrala Norrköping ligger Bråvikens Golfklubb. Bråviken har 27 vackra hål, fördelat på tre separata slingor, den vita, den röda och den gula slingan. Restaurangen, Manheims Säteri, erbjuder välsmakande mat i en fantastisk miljö. I Bråvikens magnifika klubbhus finns det allt man kan tänka sig inklusive en välfylld golfshop. På Bråvikens GK spelar du till rabatterad greenfee genom att använda Golfhäftet eller Viasat Golf Card. Kommer Ni med husbil eller husvagn erbjuder Bråviken fina uppställningsplatser med tillgång till omklädningsrum, dusch och toaletter. Kostnaden är endast 100 kr/dygn.

Bli medlem i Bråvikens Golfklubb
Bråvikens GK erbjuder ett av Sveriges mest prisvärda golfmedlemskap för endast 345 kr/år, inklusive tidningen Svensk Golf och obegränsat spel på ”Sveriges bästa korthålsbana”.
Här kan du läsa mer om Bråvikens olika medlemsformer och registrera dig.

Just nu håller Bråvikens Golfklubb på med en helt ny ”Masterplan”. Banan, som börjar närma sig 30 år, behöver en uppdatering för att möta marknadens nya krav och därmed bli ännu mer attraktiv. Det är banarkitekten Philip Spogards, som kommer att vara ansvarig för ombyggnationen, eller åtminstone vara den som sätter sin prägel på Bråvikens Golfklubb.

Philip har ”ritat” massor av golfbanor över hela världen och Bråvikens GK kommer att bli en ännu roligare bana att spela. Tacksamt nog så kommer Bråviken att kunna erbjuda bra golf även under ombyggnationen då man kan förändra en slinga i taget och då alltid ha 18 spelbara hål att erbjuda, vilket de flesta golfklubbar inte kan göra.

Vita slingan – ”Manheimsslingan”

Den vita slingan kallas även för Manheimsslingan då avslutningshålet leder in mot klubbens herrgård, Manheim.
Denna slinga känner vindarna från Bråviken och är en underbar naturupplevelse, samtidigt som flera av hålen
är utmanande för såväl medelgolfaren som låghandicaparen. De tre sista hålen på denna slinga avgör alltid…

Röda slingan – ”Alléslingan”

Alleslingan startar utan särskilt visuella sensationer med är väldigt rolig att spela. Svårigheten på Alléslingan
ökar allt eftersom när den går in i en karaktär av vackra skogshål och stora vattendrag. Här gäller det att ha
några extra bollar i bagen… Ett av anläggningens vackraste hål är slingans näst sista där du möts av en drömliknande utsikt över Bråviken och Kolmården.

Gula slingan – ”Djuröslingan”

Den gula slingan, Djuröslingan, har fått sitt namn för att vägen till Djurökvarn utgör gränsen för banan på många hål.Starthålet korsar Mannhemsån och detta är en mycket fin upplevelse. Många av de följande hålen omgärdas av taggigaslånbärsbuskar och vinden från Bråviken är en parameter som man måste ta hänsyn till. Näst sista hålet har en gren somligger ute på en ö, omgärdad av vatten.

Besök Bråvikens hemsida för aktuell information och bokningsläge.