Golfweekend


Romantisk golfweekend på tu man hand, eller röj med grabbgänget?

golfweekend på Omberg

Varför inte ett besök på Ombergs GK?

Visst ser man framemot att dra iväg, på fredag middag, på en skön och efterlängtad golfweekend. Kanske har man bokat boende i anslutning till golfbanan, så man kan parkera sin bil för några dagar. Det är ju inte bara golfandet som skall vara behagligt utan även boendet och maten. Kanske vill man ta en mysig promenad innan man skall äta middag? Kanske kan det få bli en vällagad köttbit med lite goda tillbehör och kanske ett, eller två goda glas vin. Middagen bör avslutas med en dessert, kanske skulle en dessert på glass kunna vara en bra avrundning? Matupplevelsen är ju en viktig detalj i en lyckad golfweekend.

När det gäller själva golfandet så har ju många golfanläggningar väldigt attraktiva golfpaket. Golfpaket där både boende, frukost, middag och golfspel ingår. Man bor då på banan eller i dess absoluta närhet, det vill säga, med gångavstånd till första tee. En bra och helt lyckad romantisk golfweekend bör ju innehålla, åtminstone, två artonhålsronder. En golfrunda mitt på dagen under lördagen och en på söndag morgon. Beroende på hur långt man har att köra hem på söndag eftermiddag så får man ju anpassa starttiden därefter. Detta romantisk golfweekendkan ju vara skönt att ta en efterlängtad sovmorgon på söndag morgon.

Kanske kan man stå ut med att inte vara hemma tills helgmålsringningen börjar, vid klockan arton noll noll. Det finns massor av mysiga ställen som t.ex. Omberg GK, som man kan se på bilden, men det finns även andra trevliga ställen som t.ex. Västkusten, Halland eller Småland.

Vill man svänga sina lurviga kanske det finns  möjlighet till en dans till underbart välspelande orkester. Vill man ta en golfrunda på en annan bana, i närheten finns det massor att välja på. Gillar man att shoppa har finns det nästan alltid ett köpcenter där man hittar allt man behöver och lite till och man kan avnjuta en fika eller lunch, under sin golfweekend, kanske på Starbucks eller Espresso House.

Välj vilken del av Sverige som du är intresserad av (klicka på alternativen nedan)

Golfweekend Västkusten Golfweekend Halland Golfweekend Småland