Superfin golfanläggning på ”Varaslätta”…


Imponerande fina greener och fairways!

Mitt emellan Kvänum och Vara, i en fantastisk slottsmiljö och endast ett par kilometer från E20, hittar man Vara-Bjertorp Golfklubb! Redan när du svänger in på parkeringen får du en känsla av att vara välkommen…
vara-bjertorp gkBanan invigdes år 1990 och klubben startades år 1987. Om ni har möjlighet, måste ni bara prova på Vara-Bjertorps fina golfanläggning. Imponerande greener, jättefina fairways och mycket välskött banområde.

Trots att det varit ”tropisk värme” under drygt en månads tid har man lyckats att hålla golfbanan i ett fantastiskt fint skick.
Här måste man ge mycket beröm till banpersonalen med Pär Fahlén i spetsen som ”Head Greenkeeper”. Anläggningen har dessutom ett mycket bra övningsområde och en helt OK drivingranch. I golfshopen, som drivs av klubben, hittar du det mesta som du behöver som t.ex. golfbagar, klubbor, bollar, handskar och golfskor.

Alla faciliteter (övningsområde, drivingranch mm) ligger alldeles i anslutning till det gula fina klubbhuset, som även inrymmer en mycket bra golfkrog.

Vällagad husmanskost och lyxig À la carte hos Petter & Frida

Restaurangen erbjuder en vällagad ”husman-lunchbuffe”, med två olika rätter. Vill man lyxa till det kan man t.ex. välja en något från À la carte-menyn. Vad sägs om en vilttartar som förrätt, en lammfilé som huvudrätt och avslutningsvis en Chokladmousse med mörk ganache, kanderade pekannötter och lakritssalt? Om man så önskar hjälper Petter & Frida med personal Er gärna att välja ett passande rödvin till middagen…

Vara-Bjertorp, den personliga klubben…

Man känner sig dessutom väldigt välkommen när man kommer till Vara-Bjertorp GK och uttrycket ”den personliga klubben” känns väldigt äkta. Anläggningen har ett bra övningsområde och en helt OK drivingranch. Alla faciliteter ligger alldeles i anslutning till det gula fina klubbhuset, som även hyser en bra golfkrog.

Bo på banan eller på hotell?

Kommer ni med husbil, eller husvagn erbjuder klubben ställplatser med el för endast 100 kr/dygn. Om man hellre vill bo på ”hotell” finns anrika Bjertorp Slott, på behagligt gångavstånd från golfbanan. Här kan du bo i dubbelrum, äta en 6-rätters middag och slutligen avnjuta en slottsfrukost, innan du peggar upp på första tee som numera är gamla hål 10. Klubben har även samarbete med fler hotell, som t.ex. Lumber & Karle och Jula Hotell.

Golfportalen rankar Vara-Bjertorp, just nu, som nr: 16, av alla golfbanor i Sverige! Se hela listan här.
En annan stor fördel med Vara-Bjertorp, är att man kan spela till halv greenfee med Golfhäftet, alla helgfria vardagar, även under juli.

Besök Vara-Bjertorps hemsida för mer info... [wpforms id=”1715″ title=”false” description=”false”]