Isaberg Golfklubb


Isabergs GK, en grym golfanläggning!

Knappa två mil norr om Gislaved, närmare bestämt i Hestra, ligger Isabergs golfklubb. Isabergs GK är en helt fantastisk och välplanerad anläggning med 36 hål, som har det mesta som en golfare sätter isaberg västra östra värde på. När man svänger in mot golfklubben möts man av en otroligt vacker vy när man får en sjö på vänster hand. Vid vårt besök på Isabergs GK kom vi med husbil och vi hade bokat en elstolpe vid husbil- och husvagnsparkeringen, alldeles intill ett av träningsområdena. Här fanns det fräscha toaletter och tillgång till färskvatten då 9:ans kiosk låg endast 150 meter ifrån platsen där vi hade ställt upp vår husbil.

Grym mat i restaurangen

Vi startade upp vår ”golfweekend” med en ”Eagleburgare” och en ”Raggmunk” i restaurangen och vi blev mycket positivt överraskade av den fina servicen och den goda maten. Vi hade bokat starttid 13,10, på den västra banan och vi blev förvånade över vilken otroligt bra finish som banan hade. Perfekta tees, grymma fairways, skön sand i bunkrarna och äckligt bra greener. Det som ändå var det som satte mest avtryck på oss var den otroligt sköna stämningen på anläggningen. Alla verkade verkligen trivas och framför allt kände man sig, som gäst, väldigt välkommen.

På lördag morgon, typ vid ”nio-snäppet” skulle vi ut på Östra banan och fick man isaberg östra par 3knalla 200 meter över en bro där Nissan vacker flöt fram. Östra banan hade både hål 1 och hål 10 vid samma plats och kiosk/vatten/toa fanns ju då tillgängligt. Östra banan på Isaberg var precis lika bra som den västra och här fanns några helt underbara hål och några helt underbara vyer. Gillar man att kombinera golfandet med bärplockning så gavs det stora möjligheter då allt utanför fairway innehöll både lingon och blåbär.

Boende på banan

Vill man bo vid banan har klubben ett 10-tal stugor som man hyr ut och vill man bo nära anläggningen så finns både Hestravikens Värdshus och Isaberg Mountain Resort på några minuters bilavstånd.