Ramkvilla Golfklubb för dig som vill ha lugn och harmoni


Ramkvilla GK, en lugn och skön oas långt inne i allra djupaste Småland!

Slumpen är en inverkande faktor när det gäller vilka golfbanor som man ”hittar in på” och denna helgen skulle den 13-åriga dottern på ett 10 dagar långt ridläger ramkvilla-001i Vedbände. För att kunna vara på nära håll första dygnet bestämde vi oss att ta med husbilen och att försöka hitta ett bra ställe att campa och spela golf på. Valet föll på Ramkvilla Golfklubb, en helt fantastisk 9-hålsbana med alternativa tee så att man kan spela denna som en 18-hålsbana. Jättefina greener, varierande hål och framför allt en avspänd, vänlig och omfamnande atmosfär hos alla som man träffade i receptionen och ute på banan.

När vi kom fram till Ramkvilla GK på lördag eftermiddag hade Trivselhus tävling, en ”scramble-variant” som drog ut på tiden men tävlingsledningen släppte ut oss i alla fall vilket vi var mycket glada för. Precis vid banan finns det bad, tennisbana och fotbollsplaner. Fina elplatser att ställa upp husbilar och husvagnar på. Ramkvilla WärdshusFräscha toaletter och rena fina duschar och dessutom möjligheter till disk, tvätt och latrintömning. Om Ni vill lyxa till det lite utöver det vanliga skulle ett besök på Ramkvilla Wärdshus kanske vara någonting för Er? Man har öppet under sommaren men kolla för säkerhets skull på deras öppettider så Ni inte tar er dit förgäves…. Gardera gärna med lite konserver och ett Triangakök!

Aktiviteter i Ramkvilla med omnejd

Äventyrsbyn i Ramkvilla
På Ramkvilla Outdoor Activity finns Sveriges minsta café, utespa & bastu, hyra båt hos ramoa i ramkvillaaktiviteter och möjlighet att sova i såväl drängstuga som kåta. Ni kan paddla kanot i Klockesjön eller ta med dina vänner på en möhippa eller svensexa, utmana i en femkamp eller spela fotbollsgolf med familjen. Upplev Småland med cykel på småländska grusvägar och utveckla gruppen i en av många teambuilding aktiviteter vi erbjuder. Ramoa har ett brett utbud av aktiviteter som alla utgår från den småländska underbara naturen. Vill Ni bara koppla av och njuta så rekommenderar vi en fika i Café Mangelboden där allt fikabröd är hembakat eller en naturupplevelse i något av våra vildmarksspa.

Cykla och promenera
Det finns både promenad- och cykelleder. Både kortare och längre finns. I receptionen finns det kartor. Vandra gärna i skogen efter kompass, på jakt efter svamp och bär.

Fiske i Ramkvilla
Fiskekort löses bl.a. i Puttes Lanthandel och på Ramkvilla Outdoor Activity som anordnar spännande och roliga upplevelser/tävlingar både på land och i vattnet.  Något för hela familjen. Här kan du även hyra cyklar och kanoter.

Crosskart i Hörjesås
Kör så det ryker på en snirklig och trevlig grusbana. Crosskartbanan är belägen i Hörjesås som ligger cirka 6 km från Ramkvilla Centrum, på vägen mot Klavreström. Boka i god tid!

Hörnebo Skiffergruva
En skiffergruva med ett 25 meter djupt gruvschakt. En 100 meter lång underjordisk gång leder in till gruvan. Under sommaren har man underhållning kvällstid och tar då en entréavgift men annars är det fritt tillträde.

Ramkvilla Marknad
Ramkvilla marknad är en tradition sedan många år tillbaka. Marknaden är mycket välbesökt och med massor att både se och att handla. Ramkvilla marknad är alltid första lördagen i juni månad och startar klockan 09:00. Ett besök, som om det kombineras med en golfrunda, blir en trevlig heldag för hela familjen.

Här hittar du Ramkvilla GK i Google Maps