Stenungsunds GK


Stenungsunds Golfklubb, Spekeröd (mellan Göteborg och Uddevalla)

Banan är ursprungligen en ”hedbana” som är designad av Peter Nordvall. Stora greener, böljande ruffar och längd var det som stod i fokus. 2016 byggdes banan om för att ge förutsättningar för kortare rondtider. Mer strategi och precision men ändå generösa spelytor för medel- och höghandicaparen.

Stenungsunds Golfklubb hål 5, par 4 index 3

Hål 5 på Stenungsunds GK, klarar man av att driva 200 meter har man kanske en järnåtta kvar för att landa på rätt platå på den ondulerade greenen.

Peter Hedvall har, ursprungligen, ritat banan

Banan är ursprungligen en ”hedbana” som är designad av Peter Nordvall. Stora greener, böljande ruffar och längd var det som stod i fokus. 2016 ”redesignades” banan för att ge förutsättningar för kortare rondtider, mer strategi och precision. Men ändå med generösa spelytor för medel- och höghandicaparen. 2015 gjordes en helt ny ”Masterplan” tillsammans med Christian Lundin och företaget (re)GOLF.

Fokus var, som sagt, att skapa en modern golfbana för kortare rondtider, ökat inslag av strategi i spelet och att hindren skall finnas på rätt plats och dessutom synas bra. Man började med att förändra klippningen av greenerna. De stora greenerna på Stenungsunds golfklubb som var nästan 1 000 kvm, i genomsnitt, har nu nästan halverats i yta. Formerna på greenerna har också förändrats så att det krävs ett bättre placerat inspel för att få ett bra resultat. Som bonus har klipptiderna minskat dramatiskt så att finishen på greener och andra platser kan ökas.

Stenungsunds Golfklubb, hål 7, par 5, index 13

Nya tees och nya bunkrar

Nästa etapp var under vintern och våren 2016 då grävskoporna sattes i backen och banan anpassades efter den nya bansträckningen. En hel del nya bunkrar ersatte sådana som inte skulle vara i spel, bl.a. riktiga greenbunkrar. Förutom bunkrar så har ett antal nya tee har också nyanlagts, bl.a. för att damerna och våra äldre herrar skall ha en riktig grästee att slå ut ifrån på samtliga hål.

De föreslagna tee har också flyttats fram ett snäpp som framför allt ger helt andra möjligheter till kortare inspel till green. Det har också öppnat för att man har ett mer strategiskt val, var man skall placera bollen, när man lägger upp för inspel. Mycket roligare spel och väsentligt kortare rondtider är effekten av detta.

2016 var en stor vädermässig utmaning, i början av året, som gjorde att tillväxten av den ombyggda banan inte helt kom till sin rätt med en del MUA som följd.

Stenungsunds Golfklubb, hål 6, par 3, index 14

En fantastik golfbana, för alla

Nu har vi fått en fantastisk bana, som är rolig att spela, men ändå skall upplevs som lite lagom svår. Spelare som spelar strategiskt, utefter den nya bansträckningen, skall bli premierade med bra scoorer och några trivsamma timmar på vår fantastiskt fina golfbana. Kolla gärna in slopetabeller och se hur många slag du får. Kanske även bra att ha med sig en banguide för Stenungsund? Efter Er rond på Stenungsunds Golfklubb är ni hjärtligt välkomna på en bit mat i en av Sveriges bästa golfkrogar.
Välkomna till Stenungsunds Golfklubb!

Bli greenfeemedlem på Stenungsunds GK för endast 1 395 kr/år inklusive en greenfeebiljett (värde 550 kr) och dessutom fritt spel på vår mycket populära och välskötta korthålsbana, under hela 2020.
Fyll i formuläret nedan, så fixar vi resten…
[wpforms id=”1244″ title=”false” description=”false”]

Spara