Golfbutiker


Golfbutiker med massor av roliga och prisvärda golfprylar för alla golfare.

Vi som gillar att spela golf älskar också att köpa nya golfprylar. Att få kliva in i en någon av alla golfbutiker och känna på Callaways golfbutiker golfshoppar golfshopen golfshoppen golfbutiksenaste ”monsterdriver”, senaste golfkikaren från Bushnell eller att prova lite coola regnkläder från Calvin Green är ju fantastiskt roligt. Lite fräcka, färgglada kläder som matchar årets golfmode, golfskor och massor med andra roliga och användbara golfprylar. Här benar vi ut hur golfmarknaden, i Sverige, ser ut.

Proshop / Klubbshop

Man skulle kunna säga att det finns tre olika typer av golfbutiker. Först har man ju golfbutiker som du hittar ute på Sveriges alla golfbanor, s.k. ”golfshoppar”. De flesta, för att inte säga samtliga, har ett mycket begränsat sortiment och lagerhåller endast de vanligaste produkterna som t.ex. golfhandskar, golfbollar, golfkepsar mm. Ju längre säsongen lider ju mindre produkter finns det oftast kvar i shoppen. Rean, på hösten, brukar locka en del medlemmar.

”Riktiga golfbutiker”

Sen har vi ”riktiga golfbutiker”, typ Dormy, där man kan erbjuda ett ”fullsortiment”, förutsatt att man är högerspelare. I stort sett alla ledande varumärken har sin ”lilla” plats i butiken. Kunnig personal (oftast golfare) och stora butiksytor. De flesta av golfbutikerna kan erbjuda ”custom fitting”, svinganalys och provspel av golfklubbor.

Webbshoppar inom golf

Till sist har vi webbaserade golfbutiker, där man har pris/leverans som sina starka sidor. Det finns säkert stor kunskap bakom webbutikerna men det är svårt att få till en webbaserad svinganalys eller ”custom fitting”. För att lyckas med att sälja golfprodukter på nätet måste man kunna erbjuda ett lägre pris, en unik produkt och dessutom ha ett väl utvecklat logistiksystem. Har en golfare bestämt sig för en produkt ville han/hon/hen helst haft den i går…

Vi måste ju köpa våra golfgrejer någonstans och vi på Golfportalen tänkte bringa lite ordning och struktur även när det gäller detta. Listan nedan är inte helt komplett men de flesta av de större, etablerade, aktörerna finns med.

Dormy Golf

Dormy Golf är ”dominerande” på den svenska golfmarknaden och omsätter 451 miljoner kronor (2016). Dormy har 12 varuhus i Sverige varav 3 ligger i Stockholm. Ett av varuhusen är en s.k. Outlet och detta varuhus ligger i Ängelholm. Kunnig personal, brett sortiment, ”custom fitting”, svinganalys och ett stafflat bonussystem för sina kunder. Dormy har dessutom en tämligen välsorterad webbshop där man kan hitta det mesta.

Golfstore

Golfstore Group, drivs numera som en ekonomisk förening, vilket gör att omsättningssiffror inte är publika. Vi uppskattar dock att årsomsättningen för Golfstore (i Sverige) ligger på cirka 45-50 miljoner kronor. Golfstore finns i 6 europeiska länder och har, totalt, 197 butiker. De allra flesta av dessa golfbutiker är ”inhyrda” på golfklubbarna. Golfstore har dessutom en webbshop där man kan köpa allt från senaste drivern från Cobra till logobollar.

Stadium

På Stadium hittar du allt för golf online! I Stadiums utbud finns golfutrustning som golfkläder, golfskor, golfbagar och golfklubbor för barn och vuxna från bland annat Callaway, Nike och TaylorMade. Dessutom har man självklart väsentligheter som golfbollar, peggar och inte minst praktiska pennor. Det är enkelt att köpa det du behöver online från oss.