Sveriges sydligaste linksbana…


Trelleborg, en utmanande linksbana!

På Stavstensudde, strax väster om Trelleborg, hittar du Trelleborgs Golfklubb.
trelleborgs golfklubb, sveriges sydligaste linksbanaBanan, som är ovanligt vackert belägen och utmanande, är en 18-håls linksbana. För precis som en riktig sådan så smälter banan i Trelleborg in i naturen och visar respekt för alla dess invånare – från stora fågelflockar till sällsynta orkidéer. Hela anläggningen ger genom sina sällsynta växter och sitt delvis unika fågelliv en stark naturupplevelse. Från samtliga hål är havet synligt och det är en fantastisk vy med horisonten i fjärran och båtarna som seglar ut och in i Trelleborgs Hamn.

Under vår runda på banan gick det åt en hel del bollar så ett tips är att åtminstone ha ett dussin golfbollar i bagen. Både tees, fairways och greener var i ett utmärkt skick och vi blev dessutom mycket väl bemötta i receptionen. Kiosken mellan hål 9 och 10 har jättegoda och mättande smörgåsar som man står sig på.

Har du husbil eller husvagn så finns det goda möjligheter att kunna boka en trelleborgs golfklubb sveriges sydligaste linksbanaelplats som ligger i direkt anslutning till bana och övningsområde.

Trelleborgs GK har fått utmärkelsen ”Skånes bästa golfshop” och har dessutom en restaurang med utsökt mat och med en underbar havsutsikt med alla rättigheter och fina konferensmöjligheter. Är du innehavare av Golfhäftet så kan du spela denna fantastiskt fina linksbana till halv greenfee alla helgfria vardagar.