Slaget om FedExCup har börjat…


91 miljoner kronor i ”extra bonus” till segraren i FedExCup…

FedExCup, PGA-tourens slutspel, har precis börjat och FedExCup är ju tävlingen som alla vill vinna.

Cup - Playoff | Golfportalen

Bilden är lånad av Sky Sports

Kanske är det prispengarna som är allra mest häpnadsväckande då segraren i FedExCup kan kvittera ut hela 10 miljoner dollar, i extra bonus! Med dagens dollarkurs motsvarar detta hela 91 miljoner kronor. Sen är det ju så klart även en stor ”egoboost” i att vinna tävling! En tävling där alla världens bästa golfare gör allt som står i deras makt för att vinna. Denna veckan (första tävlingen av 4) spelar man The Northern Trust. Efter första dagens spel verkar det bli en mycket jämn och spännande tillställning. Tre spelare delar på ledningen på -5 och det är hela 14 andra spelare som skuggar, ett slag efter.

Hur går det då för våra svenska golfstjärnor? Jo, Henrik Stenson vilar denna veckan och försöker att kurera sin skadade armbåge och hoppas komma till start nästa vecka, i Dell Technologies Championship, som är deltävling nummer två i FedExCup-slutspelet. Vår andra stjärnspelare, Alex Norén ligger efter första dagen på en delad plats 80. Det krävs några birdies under fredagen för att kunna klara cuten. Vi håller självklart alla tummar vi har för att Alex putter är ”glödhet” under resten av tävlingen.

Noterbart, från första dagens spel, är att Phil Mickelson är bra med i tävlingen på -3, trots att han knappt träffade någon fairway och fick slå konstslag genom träden. Tiger Woods gjorde en helt godkänd inledningsrunda och är på par. Dustin Johnson och Brooks Koepka ser ”äckligt” stabila ut och ligger på -4 efter första dagens spel…

TV-sändningarna börjar i CMore Golf klockan 13.30