Dustin Johnson väljer LIV Golf – Money talks…


Snart (9-11 juni) startar LIV Golf upp sin konkurrerande golftour, finansierad av den saudiska staten. Det har varit många turer fram och tillbaka och initiativtagaren Greg Norman har minst sagt haft det lite småmotigt i uppstarten. Men till slut blev det för mycket pengar för att några av världsstjärnorna skulle kunna tacka nej. Enligt obekräftade rykten har Dustin Johnson fått 1,2 miljarder kronor bara för att signa upp sig på LIV Golf.

Foto: Reuters / Paul Childs

Premiärtävlingen går av stapeln samtidigt som Dustin Johnsons sponsor RBC (Royal Bank of Canada) har sin tävling och man blev ju så klart mycket besvikna över Dustins val. Man önskade honom lycka till… Tiger Woods däremot, som också har fått en förfrågan från LIV Golf, har tackat nej då han inte såg detta som ett alternativ!

Andra etablerade golfspelare spelare som är klara för spel med LIV Golf är Sergio Garcia, Lee Westwood, Phil Mickelson och Kevin Na. Inga svenska spelare är i nuläget aktuella för spel.

Första tävlingen spelas som sagt den 9-11 juni och premiärplatsen blir Centurion Golf Club- som ligger strax utanför London. Det skall bli mycket intressant att se vilka ”motåtgärder” som PGA Tour kommer att vidta. Kanske kommer spelarna som har anslutit sig till LIV Golf att stängas ute från spel i alla majors, vi får se…

Är du sugen på att kolla in tävlingen så startar TV-sändningarna på Viaplay klockan 15:00 på torsdag den 9 juni…

Apropå Dustin Johnsons val så resonerar han säkert som vilket annat företag som helst och ser att han behöver jobba lite mindre men ändå öka sin inkomst…