Patrick Reed vinner US Masters efter rysare…


Stabil enmetersputt av Patrick Reed,för seger i US Masters 2018

I natt tog Patrick Reed sin första majorvinst då han vann US Masters på Augusta med endast ett slag före Rickie Fowler. Stort grattis säger vi  till denne 27-åring, som aldrig någonsin har tvivlat på sin kapacitet och förmågan att vinna majors.

När sista varvet startade trodde alla att det skulle bli en tvekamp mellan Reed och Rory McIlroy, som då var tre slag efter. Nu var det tyvärr inte Rorys dag, puttningen satt inte alls som dagen innan och Rory fick nöja sig med en slutlig delad 5.e plats tillsammans med b.la. Henrik Stenson. I stället var det två andra amerikaner som var heta, nämnde Rickie men även Jordan Spieth, som hade ett utgångsläge med hela 9 slag efter Patrick Reed vilket borde vara övermäktigt.
Men inte, Jordan Spieth drog i fem raka birdies (hål 13-17) och nosade på segern. Tyvärr fick Jordan till ett riktigt dåligt utslag på 18:e hålet och det slutade med en mycket ”sur” bogey. Jordan Spith stod för en fantastisk insats och man skall aldrig räkna bort vare sig Jordan Spieth eller Rickie Fowler.

Vår egen Henrik Stenson delade fempteplatsen med, förutom Rory McIlroy, Cameron Smith och Bubba Watson. Henrik spelade stabilt, dock var puttern inte ”glödhet” vilket ju allt som oftast är nödvändigt om man vill vinna majors. Trots allt var detta Henriks, i särklass, bästa placering i US Masters…