Bryson DeChambeau vinner US Open på Pinehurst


Bryson DeChambeau vinner sin andra major efter en ledning med 3 slag före Rory McIlroy och Patrick Cantlay. De 3 slagen äts upp och när det är 4 hål kvar att spela leder Rory med två slag och har sin eftertraktade major som i en liten ask. Rorys avslutning med 3 bogeys på de 4 sista hålen och med 2 missade puttar från under metern gav Bryson DeChambeau chansen att komma i kapp. Med ett osannolikt bunkerslag hålade Bryson DeChambeau rätt i kopp och snuvade Rory McIlroy på både seger och särspel. Det var 10 år sedan Rory tog sin senaste major, PGA Championship 2014.

Kul att en spelare från LIV-touren kunde matcha fältet. Alla LIV-spelarna glänste dock inte. Phil Mickelson till exempel gick runt de 2 första varven på Pinhurst med 13 bogeys och en dubbel och hela 15 slag över banans par. Dustin Johnson var inte mycket vassare han och slutade på +9 och såg allmänt loj ut (lojare än vanligt)

Svenska framgångar?

Vår fixstjärna Ludvig Åberg ledde hela tävlingen i halvtid men spelade sämre under helgen och hade inte riktigt studsarna med sig. Detta resulterade i en trippel både på runda 3 och runda 4 men trots allt en delad 12:e plats och ett avancemang på OWGR till plats 4 i världen! Tim Widing Spelade jättebra första varven men kroknade på slutet med en trippel även han. Alex Norén hade det lite tungt och missade cutten med 3 slag på sina 8 över par.