Erik van Rooyen vinner World Wide Technology Championship…


I början av tävlingen såg det ut som om Camilo Villegas äntligen skulle kunna vinna en tävling på touren, efter allt elände som Camilo och familjen gått igenom. Han startade tävlingen med två klockrena 64-rundor och kändes som i fornstora dagar. Lördagens tredje runda började dock lite hackigt för Camilo och han var +1 efter de första nio hålen. Samtidigt spelade Matt Kuchar drömgolf och gick 29 på de första nio hålen. Matt Kuchar gjorde sedan några par, 3 birdies i rad på 12,13 och 14. Just där och då kändes det som om tävlingen var avgjord…

På det 15:e hålet, par 4, trasslar Matt Kuchar till det rejält med ett out of bonds och massor av strul vilket slutar med en 8:a i scorekortet. Han späder dessutom på med en bogey på hål 16 men noterar ändå -5 och 67 slag.

Finaldagen startar med Villegas och Kuchar i delad ledning på -19 och båda spelar ”bogeyfri” golf men sydafrikanen Erik van Rooyen får till en drömrond och går på 63 efter en avslutning med birdie, birdie och en avslutande eagle på det sista hålet. Denna grymma avslutning räckte till seger med 2 slag och Erik van Rooyen tog därmed sin andra seger på PGA Tour. Med denna seger avancerar Erik van Rooyen till plats 63 på ”FedEx Fall” och med bra spel kommande veckor kan han placera sig på plats 51-60 och få inbjudan till de penning- och poängstinna Signature Events.

Svenska framgångar?

Tre svenska spelare var med denna vecka och bäst blev Ludvig Åberg som spelade bra varv 1 och 2 men ”failade” lite på tredje rundan med en 72-runda innehållande två dubblar och tre bogeys. Sista rundan blev det bättre fart på ”Ludde” som noterade 64 slag och en Topp10. Nån bra tävling och Ludde blir rankad Topp50 på OWGR och får spela alla majors.

Övriga svenskar var Henrik Norlander (-4) och David Lingmerth (-2) vilket inte räckte för att få spela fyra rundor då cutten gick på -5.