Lowry / McIlroy vinner Zurich Classic efter särspel…


Shane Lowry tillsammans med Rory McIlroy var ett av ”stjärnparen” i årets upplaga av Zurich Classic of New Orleans.  Man startade friskt och var i ledningen redan efter den inledande 4-boll bästboll med fantastiska 61 slag. Sen gick det lite trögare och inför finalronden var nordirländarna ett par slag efter täten. Ramey/Trainer var tidigt inne i klubbhuset med en vass 63-runda men Shane och Rory lyckades forcera på slutet och tvingade fram ett särspel om segern. Ramey/Trainer hade varit i mål ganska länge och hade kanske ”stelnat till” och det räckte med ett stabilt par på 18:e hålet för att Rory och Shane skulle bärga segern.
rory mcilroy shane lowry zurich classic 2024

Svenska framgångar?

Inför finalronden låg Henrik Norlander och Luke List på andra plats, endast ett slag från ledningen. Dock var det inte deras dag och man föll ner till en slutlig delad 19:e plats. Synd, då Henrik Norlander är i mycket stort behov av poäng för att få en stabil kategori för nästa PGA-säsong.

Vincent Norrman, i par med Campillo, lyckades klara cutten men blev näst sist av paren som spelade under helgen.

Mer glädjande var att Tim Widing lyckades vinna sin andra raka seger på Korn Ferry! Stort grattis och ett förmodat PGA-kort. Han satte dessutom några historiska rekord för Korn Ferry som t.ex. lägsta scoren någonsin i förhållande till par!

Stort grattis även till Maja Stark och Sebastian Söderberg som tog var sin ensam andraplats på LPGA respektive DP World Tour.