Nick Dunlap, 20-årig amatör, vinner The American Express…


Nick Dunlap, som går andra året på college, vann överraskande PGA Tour-tävlingen The American Express i konkurrens med massor av världsspelare och en grym score på -29. Senast en amatör vann en tävling på PGA-touren var Phil Mickelson för hela 33 år sedan.


Nick Dunlap var i stor ledning inför söndagens finalrunda och många förutsatte att han skulle bli tagen av stundens allvar och rasa ner i resultatlistan, men ack vad de bedrog sig. Stabilt spel av den unge amerikanen och första segern på PGA-touren. Visserligen sköt Nick i vattnet på det 6:e hålet och Sam Burns såg chansen att gå i fatt och förbi men sagan fick ett lyckligt slut då Sam Burns drog 2 bollar i vattnet och dalade genom prislistan. Ensam tvåa i tävlingen kom i stället Christian Bezuidenhout efter mycket bra avslutning och det blev också han som fick ta hand om segerchecken (cirka 15 miljoner) som amatören Nick Dunlap inte fick ta emot.

Nick Dunlap har nu även blivit fullvärdig medlem på PGA Tour!

Svenska framgångar?

Alex Norén var i delad ledning efter första dagens spel men dalade sakta men säkert ner till en slutlig 25:e plats. Alexander Björk avslutade starkt och blev till slut delad 11. David Lingmerth missade cutten efter 3 ronder.