Scottie Scheffler vinner The Players, trots nacksmärtor…


Inför den sista dagen gick Xander Schauffele och Wyndham Clark i ledningen med -17 respektive -16. Xander öppnad hyfsat starkt och var 3 under par efter 12:an, Wyndham var 2 under men Xander drog på sig 2 bogeys sista fem hålen men Wyndham Clark var hyfsat med och gjorde birdie både på 16 och det omtalade 17:e hålet på Sawgrass.

Samtidigt mullrade Scottie Scheffler fram, några bollar före, med en bogeyfri runda och hela 8 slag under banans par. Scottie noterade således -20 i klubbhuset och det var en hårsmån (360-gradare på 18:e för birdie) i från att tvinga sig till ett särspel.

Scottie – en värdig vinnare

Man får ändå säga att Scottie Scheffler är en värdig vinnare. Inte bara för att han är regerande världsetta, vann förra veckan och även vann Players i fjol. Scottie Scheffler drogs med rejäla nackproblem under fredagens runda och fick behandling ute på banan. I och med Scottie Schefflers vinst blev han den förste spelaren som vunnit The Players två år i rad! Nu, dessutom med förhöjd prissumma (45 miljoner kronor) och 750 poäng i FedEx Cup.

Svenska framgångar?

Vår ”nya gullegris” Ludvig Åberg lyckades med att placera sig på en strålande 8-plats. Mycket bra med tanke på att det var hans första tävling av ”majorkvalité” på startfältet. Kunde dock blivit ännu bättre utan vattenbesök och lite annat smått och gott. Alex Norén spelade stabilt och landade på -9 och en Topp-19. Den tredje svensken som deltog var Vincent Norrman, som tyvärr missade kvalgränsen med hela 7 slag, inte direkt nära således…