Två svenskar i särspel i Sanderson Farms Championship


Äntligen börjar det bli riktigt intressant att försöka hålla sig vaken på kvällarna för att följa svenskarnas framfart på PGA Tour. Denna vecka var det Henrik Norlander som var med i tätstriden under hela tävlingen och avancerade till särspel om segern, trots två sura bogeys på 14 och 16 under sista rundan. Vårt stjärnskott Ludvig Åberg avslutade starkt och även han avancerade till ett särspel, med hela 5 spelare. Väl i särspelet (hål 18) hade Luke List fru Fortuna på sin sida och drog i en putt på cirka 8 meter för vinst på det första särspelshålet.

luke list sanderson farmsNoterbart från tävlingen, när det gäller våra svenska stjärnor är att Henrik Norlander puttade som en gud och Ludvig Åberg var grym från tee till green. Sådana här framgångar ger råg i ryggen och dessutom självförtroende, poäng och pengar på sparkontot. Vi laddar redan för nästa veckas Shriners Childrens Open och hoppas såklart på nya fina svenska framgångar.

DP Tour (European Tour) spelas denna vecka på 3 olika banor i Skottland, bland annat på anrika Old Course. Tyvärr har vädret varit tämligen värdelöst för golf under helgen och tävlingen avgjordes under måndagen (endast 3 varv) där Matt Fitzpatrick segrade med 3 slag och -19. Sebastian Söderberg avslutade med en grym 62-rond och slutade 5:a, på -15.