Vilken golfhelg, rena rama ”ketchupeffekten”…


Först lyckas David Lingmerth med bedriften att ta en delad 3:e plats på stjärnspäckade Scottish Open. Detta var en synnerligen viktig framgång för David, både för rankingen på FedEx men även att han spelade till sig en startplats på British Open som startar nu på torsdag. Rory McIlroy lyckades ”sno” segern från Robert McIntyre genom två helt galna birdies på de 17;e och 18:e hålen. På sista hålet bytte Rory klubba, från järnfyra till drivingiron, då ha tyckte det blåste halv orkan emot. Slaget, en låg fade, landade cirka 2 meter från hålet och Rory sänkte för segern och Robert McIntyres alla uppvärmningsslag på drivingranchen var förgäves…

Efter detta tog Linn Grant sin första seger på LPGA-touren med hela 3 slags marginal. Stort grattis till bra spel, goda nerver och en stabil finalrunda (-3).

Slutligen lyckades Vincent Norrman kamma hem sin första seger på PGA Tour då han vann Barbasol Championship efter särspel mot engelsmannen Nathan Kimsey. Nathan gjorde sin första start på PGA-touren och skakade betänkligt i särspelet och fick ett omöjligt läge i ruffen, nära pliktområdet. Vincent hade ”drömläge” att avgöra redan på finalrundans sista hål men anspänningen blev för mycket och Vincent skickad ut bolluslingen i ett svårt läge i vänsterruffen men kunde till slut sänka en tvåmetersputt för bogey och särspel.

En fantastisk svenskhelg!!!