Fjällsemester i Småland med barnen? Ingen dum idé…


Isaberg har inte bara en av Sveriges bästa golfanläggningar utan dessutom ett fantastiskt vinterparadis i form av Isaberg Mountain Resort! I gränslinjen mellan Småland, Halland och Västra Götaland finns Södra Sveriges största skidanläggning. Isabergs skidsystem har 8 liftar och 10 nedfarter, från svart till barnvänligt grönt. I barnbacken finns ett åkband för de allra minsta. Trots den fjälliknande miljön har de flesta i Götaland max ett par timmars bilväg till anläggningen. Det gör Isaberg till en perfekt skidort för barnfamiljer och ett alternativ till fjällsemestern på hemmaplan.

Du kan besöka Isaberg över dagen, men det finns också en välutrustad 4-stjärnig camping och 73 bekväma stugor att övernatta i under en långhelg, kortvecka eller ett helt sportlov. På anläggningen finns flera andra aktiviteter än skidåkning, bland annat Skandinaviens enda rodelbana på räls, ett fartfyllt äventyr som passar när benen behöver vila.

I restaurang Toppstugan kan du stanna till för att ladda upp med energi i form av en fika eller en lunch. Har du matsäck med dig finns en stor och välutrustad värmestuga precis intill.
I stugbyn finns den uppskattade restaurangen Höganloft med temat ”En smak av Småland”. Här är det afterski under sportloven och uppskattad bar och servering varje kväll. Bor du i stugorna är takeaway-pizza ett populärt alternativ som ”mysmiddag” i bara underställ.