Nu börjar de ”riktigt roliga tävlingarna” på PGA-touren


Denna vecka börjar golfsäsongen på riktigt med stortävlingen Arnold Palmer Invitational. Nästan alla världsstjärnorna ställer upp och tävlingen är upphöjd både när det gäller prispengar och FedEx-poäng. Förra veckans tävling, Honda Classic, var väl ingen höjdare och Chris Kirk (segrare efter särspel mot Eric Cole) får ursäkta… Han kan säkert ha överseende med denna artikel då han kunde kvittera ut lite knappt 16 miljoner kronor…

arnold palmer invitational 2023

Vem vinner Arnold Palmers 2023?
Den som vinner är den spelare som är hetast runt och på greenerna. Jon Rahm, alltid med i diskussionen, Justin Thomas likaså för att inte snacka om Scottie Scheffler. Mitt tips är dock en kille som varit världsetta och vunnit majors, nämligen Jason Day. Tycker han har sett bra ut och vi hoppas att denne sympatiske kille från Australien får till det denna vecka.

Svenskar med chans?
Svenska hopp denna vecka är Alex Norén, David Lingmerth och vår amatör Ludvig Åberg. David hade en hyfsad vecka senast i Honda Classic och blev delad 10:a. Får David bra upp temperaturen på sin putter kan han mycket väl vara med i tätstriden. Alex vet vi ju vad han är kapabel till i sina bästa stunder så hyfsade förhoppningar på de blågula grabbarna. När det gäller Ludvig är det ju mycket se och lära och förberedelser inför sin proffskarriär. Dock har Ludvig ett stort spel i sig och kan mycket väl vara med och leka med de stora grabbarna.