Golfa i Danmark, Hirtshals GK


Utmanande bana och skön stämning!

hirtshals gk nordjylland danmark golfhäftetHirtshals Golfklubb ligger 3 km öster om Hirtshals, på Nordjylland och cirka 40 minuters bilresa från Fredrikshamn. När man kommer in på banområdet välkomnas man av ett vackert klubbhus på vänster sida om vägen och första tee alldeles till höger. Banan bjuder på massor av utmaningar för medelgolfaren och en ”elak” bäck rinner strategiskt rakt över fairway på flera hål. För att lyckas med en bra scoore måste man således spela lite strategiskt och kanske är det smart att låta drivern vila på några av dessa hål.

Greenfeeavgiften ligger på 350 DKK vilket motsvarar cirka 450 SEK. Är du innehavare av Golfhäftet spelar du till halv greenfee alla dagar i veckan. Klubbens Pro, som också driver shopen (Carlos ProShop) kan ger lektioner om det är så att något i ditt golfspel behöver justeras. Du som greenfeegäst får, helt kostnadsfritt, bollar att använda på drivingranchen.

Klubben har, tyvärr, ingen restaurang men vid hål 15 finns en meny, där du kan beställa mat, så att detta hinner levereras precis lagom tills när Ni har kommit i mål. Vill man ha en svalkande kall öl till maten finns detta i form av en automat där man drar sitt kreditkort och får tappa upp i riktiga glas. Kan rekommendera Grimbergen! Det finns en campingplats, endast 500 meter från banan som håller tämligen bra klass vilket gör att man kan bo i anslutning till banan. Banan erbjuder inga uppställningsplatser för husbilar men kommer att ta upp detta på nästa styrelsemöte… Så vem vet, kanske finns det elplatser 2018? Hirtshals är en mycket trevlig upplevelse!

Besök Hirtshals GK:s hemsida

Spara

Spara