Vincent Norrman vinner Irish Open, avslutade med en 65-rond


Pengar rullar in, det går bra nu… Åtminstone går det väldigt bra för våra unga svenska golfstjärnor. Förra veckan van Ludvig Åberg och nu i helgen var det Vincent Norrmans tur att stå i strålkastarljuset. Vincent Norrman chockade övriga startfältet och drog till med en bogeyfri 65-runda den sista dagen av Irish Open. Vincent fick sedan vänta i över en timme innan han och alla andra kunde konstatera att hans grymma finalrond räckte ända till seger och lite drygt 11 miljoner friska inflationskronor in på sparkontot. Ensam 2:a blev tysken Hurly Long, på -13 och endast ett slag bakom Vincent Norrman.


Många, däribland undertecknad, trodde att Rory McIlroy skulle ”käka upp” sina medspelare i ledarbollen under finalrundan. Visserligen var Rory snabbt uppe i delad ledning men han slarvade bort rundan med flera oförklarliga misstag. Vi får hoppas att Rory kan vässa både formen och motivationen tills det är dags för Ryder Cup om 2 veckor på Marco Simone Golf & Country Club, strax utanför Rom i Italien.

Nästa, eller denna vecka snarare, är det dags för BMW PGA Championship på Wentworth. Vågar man hoppas på en svensk triumf för tredje veckan på raken?