Sahith Theegala vinner Fortinet Championship, äntligen…


Den mycket sympatiske Sahith Theegala fick äntligen sin första seger på PGA Tour.  Stabilt spel under alla fyra dagarna med 68+64+67+68=267 slag och vinst med två slag före S.H. Kim. Särskilt kul att Sahith Theegala äntligen fick sin vinst då han varit nära vid ett flertal tillfällen. Kollar man på Sahit så kan man se många likheter med Vijay Singh. Om han kan bli lika framgångsrik som Vijay återstår att se. Svenskarna, Alex Norén och Henrik Norlander, hade en mindre lyckad tävling och missade kvalgränsen med några slag.

Bättre gick det för svenskarna i BMW Championship, på Wentworth där samtliga 12 uttagna spelare till Ryder Cup var med och tävlade. Efter 2 dagars spel var det dubbelt svenskt i täten genom Sebastian Söderberg och vår nya fixstjärna Ludvig Åberg. Sebastian hade ett mörkt tredje varv men Ludvig var fortsatt i ledningen inför finalrundan, med 2 slag. Tyvärr började det spöka för Ludvig ganska tidigt på ronden och puttarna ville inte gå i kopp som tidigare. Ludvig blev, till slut, delad 10:a och återigen en mycket bra tävling.

I stället såg det ut som om Tyrrell Hatton skulle ta hem segern, men han blev omsprungen på slutet av Ryan Fox som till slut vann med 1 slag och gic -6 sista nio hålen.

Bra insats av Vincent Norrman, som slutade på -10 och en 18:e plats.