Jason Day vinner Byron Nelson, äntligen, efter allt strul…


Jason Day har brottats med ryggproblem under flera år och har fått lägga om sin sving för att minska belastningen på ryggen. Under senare tid har man kunnat skönja bättre och bättre spel från den sympatiske australiensarens sida. Äntligen kom segern! Förvisso lite ”sämre startfält” men grymt bra spel från både Jason Day och många fler, eller vad sägs om en delad 23:e plats med en score på -15?


Våra svenska deltagare skötte sig bra, inte minst vår ”rookie” Vincent Norrman, som länge var med i den absoluta toppen och med bara ett slag från täten mitt under 4:e rundan. Till slut blev det en delad 8:e plats för Vincent Norrman och ett slutresultat på 19 under par. Mycket stark prestation! Henrik Norlander spelade också stabilt och slutade på en delad 34:e plats och -13. Jonas Blixt har fortsatt tungt och missade ”cutten” med sina -1.

En annan rookie som visade framfötterna var Austin Eckroat (kanske härstammar från Ekrot?) som blev delad 2.a efter aggressivt spel ända in i kaklet. Denne unge man lär vi få se mycket av de närmaste 10-15 åren…