Matt Fitzpatrick vinner RBC Heritage efter särspel


Efter två dagars spel ledde Jimmie Walker RBC Heritage, som är en så kallad ”upphöjd tävling” där prispengarna och framförallt FedEx-poängen ger 600 poäng till segraren mot normala 500 poäng. Jimmie hade ingen bra helg och slutade på 25:e plats. I stället var det en trio, bestående av försvarande mästaren Jordan Spieth, Patrick Cantlay och Matt Fitzpatrick som skulle kämpa om den röda kavajen.
matt fitzpatrick rbc heritage 2023

Jordan Spieth och Matt Fitzpatrick hade en jämn batalj under hela sista rundan och tävlingen var tvungen att avgöras genom särspel. Patrick Cantlay försvann från segerdiskussionerna efter två raka bogeys på 13 och 14, men slutade trots allt som ensam 3:a efter en stilig birdie på det svåra 18:e hålet.

Mycket bra spel av både Jordan och Matt på de två första särspelshålen där Jordan hade hyfsat korta puttar för att avgöra men där bolluslingen slickade hålen. På det tredje särspelshålet, hål 18, slog båda spelarna ut en säker och bra spoon men Matt Fitzpatrick smällde in ett kort järn från 170 meter som stannade 2 dm från hål. Jordan Spieth hade förvisso möjligheten att förlänga särspelet men kom inte riktigt nära med sin putt på cirka 10 meter.

Inga svenskar deltog denna tävling men Linnea Ström tog en hedrande 4:e plats i LPGA-tävlingen på Hawaii, endast ett enda slag från särspel om segern…