Nu ”börjar” FedEx Cup…


Kan Tiger Woods vara med och kriga hela vägen?

Nu startarslutspelet i FedEx Cup! 125 taggade proffsgolfare skall göra upp om enorma prispengar och alla har chansen. Ja inte vår egen Henrik Stenson då förstås, som har valt att avstå hela slutspelet och i stället lira ”Scandinavian Invitation” som går av stapeln på Hills, utanför Göteborg, i slutet av augiusti. Vi har en enda svensk att hoppas på och det är Jonas Blixt! Jonas lyckades knipa en plats bland de 125 bästa och därmed också kortet på PGA-touren för kommande säsong. Jonas slutade på 122:a plats och vi håller alla tummar vi har för att hans putter skall vara ”glödhet”. Siste man in i slutspelet var Pat Perez, en otroligt charmig och ”layedback” kille. Hade varit läckert om han kunde överraska!

Vi hoppas förstås också på Tiger Woods, det gör säkert hela PGA-organisationen då intresset för tävlingen ökar markant varje gång som denne grabb står på tee. Brooks Koepka förstås, kanske Rory MCIlroy får till det eller kanske är det dags för Jordan Spieth? En annan lirare som kan bli farlig är Tommy Fleetwood och visst önskar vi denne sympatiske kille all framgång.

125 spelare skall bli 70!

Denna vecka och första slutspelstävlingen av tre är Nothern Trust! 125 kvalificerade spelare skall bli 70 som får spela nästa tävling, BMW Championship. De 30 bästa, efter BMW Championship, gör upp om slutsegern och enorma 15 miljoner dollar till segraren. Slutspelet är så raffinerat att man får 4-dubbla poäng, vilket gör att t.ex. Jonas Blixt har möjlighet att vinna hela slutspelet…