US Open på mytomspunna Pebble Beach


Årets 3:e major – Kan Phil Mickelson vinna?

us open 2019
I kväll startar US Open, årets tredje major! Anrika Pebble Beach står värd för den 119:e upplagan av US Open. Vissa av spelarna älskar Pebble Beach mer än andra och Phil Mickelson älskar den här banan mest av alla världsspelarna i fältet. Kanske är det för att han känner till varenda lutning på greenerna, kanske för att han har vunnit här tidigare eller kanske för att det krävs ett briljant närspel om man skall segra på Pebble Beach. Hur som helst så är Phil Mickelson alltid med i förhandssnacket. Är han med på söndag blir han livsfarlig. Visst, Rory McIlroy visade upp grym form senast, i Canadian Open och Brooks Koepka brukar ”tagga till” lite extra när vi kommer till majors. Brooks Koepka har fler majorsegrar än segrar på PGA-touren…

Några svenskar med chans?

Har vi några svenska deltagare med chans att vara med i segerstriden på söndag eftermiddag? Ja, möjligen Henrik Stenson, förutsatt att han kan genomföra 4 rundor på hög nivå. Det räcker inte med tre bra rundor om man skall vinna. Henriks spel under förra veckan gav förhoppningar och till och med puttningen var vässad. Om vi kan få lite blåst kanske Henriks långa järnslag kan bli ett segervapen, vem vet… Alex Norén? Alex har inte fått till det riktigt, stundtals bländande spel och stundtals både dubbel och trippel. Kan Alex minimera missarna och få lite bättre utdelning på greenerna kanske han kan komma topp-10. Marcus Kinhult? Marcus kvalspelade sig in i turneringen och har visat upp en bra form det senaste. Kanske blir steget från European Tour till en major på Pebble Beach lite i största laget? Kan Marcus klara ”cuten” kanske vi skall vara nöjda med detta.

Vilka 5 gör upp om segern?

Om man skall våga nämna 5 spelare som är aspiranter att vinna skulle vi nog välja ut Brooks Koepka, Phil Mickelson, Rory McIlroy, Tiger Woods och Jordan Spieth. Brooks Koepka för att han är makalöst ”cool” och vet hur man vinner majors, Phil Mickelson för att US Open avgörs på Pebble Beach, Rory McIlroy för att han har visat grym form, Tiger Woods för att han är just Tiger Woods och Jordan Spieth för att någon gång måste det lossna.

Sändningarna på TV börjar redan klockan 16.00 på torsdag eftermiddag med ”Featured Groups” och huvudsändningen startar klockan 21.00.