Upptäck din perfekta golf- och spaweekend


Det finns inte mycket som slår högklassig golf i vacker miljö kombinerat med avslappnade spaupplevelser. Kanske vill du upptäcka nya smultronställen i Sverige eller bege dig på äventyr utomlands? Här nedan kommer några riktiga hole in one-exempel på tillflyktsorter för dig som vill njuta av en golf- och spaweekend.

Det blir allt mer populärt att kombinera spa och golf då det erbjuder en holistisk approach för att ta hand om alla våra sinnen, både på och utanför golfbanan. Att kunna ta en hel helg till att ladda batterierna med golf på dagen, följt av spa och en god bok, eller kanske bara koppla av på ett mysigt hotellrum och skrolla bland spel och nöjen, till exempel casino, online är en vardagslyx som vi alla nog skulle vilja unna oss lite oftare.

Anrik golfbana och naturnära spa i Småland
För den som vill ha en genuin golf- och spaupplevelse i Sverige väntar Hooks Herrgård strax söder om Jönköping med kanske en av Sveriges bästa spaanläggningar på 1 300 kvadratmeter, samt två vidsträckta 18-hålsgolfbanor. Parkbanan går utmed den idylliska Hokasjön och är en av Sveriges äldsta då den byggdes 1934, medan den lite mer intrikata Skogsbanan ligger inbäddad i den småländska grönskan. Själva herrgården daterar tillbaka till 1300-talet och som besökare känner du dig direkt hemma i en atmosfär som blandar modern arkitektur med jordnära och robusta material. Denna pärla är ett utmärkt alternativ för dig som vill njuta av mental avkoppling, spabehandlingar och hälsosam kost i en naturlig miljö. Kanske skulle ett svalkande dopp i vår utomhuspool vara skönt efter golfrundan?

En upplevelse utöver det vanliga i golfens hemland
En av de mest legendariska golf- och spadestinationerna utgörs av charmiga skotska Mar Hall med anor från 1828. Den storslagna herrgården vars arkitektur kan få vem som helst att tappa andan ligger på den skotska landsbygden, endast tio minuter från Glasgows internationella flygplats. 18-hålsgolfbanan Earl of Mar, designad av den världskända golfarkitekten Dave Thomas, har synts i diverse mästerskap och är sceniskt kantad av majestätiska strandträd och djupblått vatten. Efter en lång dag på golfbanan väntar godsets avslappnande spa med lyxiga behandlingar för kropp och själ.

Prisbelönt spa och golf i Andalusien
I soliga Cádiz, endast några kilometer från Gibraltarsund, ligger det inbjudande Fairplay Golf & Spa Resort inbäddat i lummig spansk grönska. Denna femstjärniga resort bjuder på en 18-hålsgolfbana från vilken man har en milslång utsikt över nationalparken Los Alcornocales. Banan är skapad och designad av flera proffs och har sedan dess blivit renoverad för närmre 20 miljoner kronor vilket resulterat i bland annat helt nya greener och en härlig spelupplevelse. Den smakfullt inredda hotellbyggnaden har dessutom ett spa som vunnit flera internationella priser vilket garanterar dess besökare avkoppling i världsklass. Många hotell satsar på den vinnande kombinationen av golf och spa, och oavsett vilken miljö du är på jakt efter går det att hitta något som känns skräddarsytt för dig. Förhoppningsvis har du låtit dig inspireras av tipsen ovan för att hitta din ideala golf- och spaweekend, oavsett om du vill stanna hemma i Sverige eller bege dig på äventyr utomlands. Nämnas kan att alla rummen är rymliga och fräscha med mycket bra ventilation och luftmiljö.