Varning för Tiger i US Masters…


En galet bra prestation av en galet passionerad golfare!

Man kan säga vad man vill om Tiger Woods när det gäller hans privatliv och hans relationer till kvinnorna i hans liv men somidrottsman och golfare håller Tiger på att göra en helt galen prestation. Han har varit mer eller mindre ”borta från golfen” under två års tid och dragits med efterhängsna ryggskador som omöjliggjort golfspel på professionell nivå och har numera gjort en s.k. steloperation i sin rygg.

Senast Tiger fick höja en segerbuckla var 2013, alltså hela 4-5 år sedan. 2013 blev det 5 segrar,  Farmers Insurance Open, WGC-Cadillac Championship, Arnold Palmer Invitational, The Players Championship och WGC-Bridgestone Invitational Firestone. Väldigt få golfare får ens fem segrar i hela sin golfkarriär…

Vad är då den galna prestationen? Jo, Tiger Woods har trots lång bortavaro från tävlingsgolf på högsta nivå, trots att han fyller 43 år under 2018 och trots en stelopererad rygg lyckats att (snart) slå sig in på listan över världens hundra bästa golfare. Det är en galet bra prestation. Prestationen blir ännu mera anmärkningsvärd om man betänker att Tigers placering (104) baseras på enbart 9 tävlingar. I stort sett samtliga på listan har sin placering baserad på 40-50 tävlingar.

Man kan dessutom våga sig på att gissa att han heller inte har någon som helst ekonomisk drivkraft bakom sin comeback? Föregående vecka och denna veckan tar Tiger spelledigt efter att ha tävlat flera veckor i rad så att han kan komma helt utvilad till US Masters. Skulle inte bli det minsta förvånad om han är med och fightas ”ända in i kaklet”… På listan, nedan, ser man att Bubba Watson avancerade till plats 21 efter sin seger i WGC Dell Technologies Matchplay, föregående helg, men framför allt att Tiger Woods nu bara är en tävling från att kliva in på ”Topp 100” och fortsätta marschen mot förstaplatsen! Han vet hur det är att vara världsetta, han varit det i 683 veckor… (sexhundraåttiotre)