Rory vinner Arnold Palmer Invitational


Rory McIlroy var glödhet, under finalronden, i Arnold Palmer Invitational…

Inför den sista dagen av Arnold Palmer Invitational ledde våran egen Henrik Stenson med ett slag före Bryson DeChambeau. Henrik började finalronden väldigt stabilt med två snabba birdies och var då uppe i två slags ledning. Tyvärr fick Henrik inkassera en bogey på det nionde hålet, efter en alldeles för kort putt.

Samtidigt började Rory McIlroy att ”ånga på” framför Henrik och DeChambeau. Tyvärr stod Henriks puttning inte att känna igen från de tidigare dagarna. Trots detta kämpade Henrik på och sänkte massor av svåra puttar för att rädda par men fick ytterligare en bogey på det 18:e hålet och fick nöja sig med en fjärdeplats.

Rory spelade grym golf och gick hela 8 under par på de sista 13 hålen. Puttern var glödhet och Rory ”defilerade” hem segern i Arnold Palmer Invitational med 3 slags marginal till Bryson DeChambeau som i sin tur var ett slag före Justin Rose. Tiger Woods spelar bättre och bättre vilket gör att det skall bli extremt kul att kolla vad han kan prestera i US Masters om några veckor. Tiger delade femteplatsen med Ryan Moore, trots 2 tråkiga bogeys på 17:e och 18:e hålet.