Vem vågar räkna bort Brooks Koepka från US Masters?


US Masters på helt fel årstid – Mörkare, blötare och tuffare…

Nu drar US Masters i gång och tävlingen började med ett spelavbrott. Normalt sett spelas Masters på våren och det är en helt annan bana nu på hösten. Spelarna som använder mycket spinn i sina slag kommer att få tänka om…

brooks koepka

Vem vinner? – Brooks Koepka?

En spelare som alltid är en av favoriterna är Brooks Koepka, som redan har hunnit med att vinna 4 majors. Brooks kaxiga resonemang med att det är lättare att vinna en major än en vanlig PGA-tävling då flertalet av de som ställer upp under Masters helt enkelt inte har den psykiska hårdheten att gå hela vägen. Enligt Brooks Koepka är det endast 20-30 spelare som kan vinna en major, medan flera hundra spelare kan vinna en vanlig PGA-tävling.

Kan Tiger Woods överraska?

Tiger Woods, försvarande mästare, har inte visat toppform under hösten men har ju spelat Augusta några gånger tidigare och har alla lägen på greenerna memorerade i hjärnan. Tiger behöver en bra start, någonstans runt par för att kunna skapa momentum. I år spelas Masters utan publik, vilket borde missgynna Tiger. Å andra sidan var det ingen som trodde att Tiger skulle vinna 2019 heller och ingen är mer iskall i avgörande lägen än Tiger Woods.

Gynnas Bryson DeChambeau av sin slaglängd?

Man gynnas alltid av att kunna slå längre än sina motståndare, förutsatt att man håller sig på fairway. Jämför man Tiger och Bryson kan det nog skilja 30-40 meter i slaglängd och då 2-3 klubbor på inspelen. Klart att detta gör skillnad!

Följ US Masters på CMore Golf från klockan 13.30 och massor timmar framåt…