Akshay Bhatia vinner Valero Texas efter dramatiskt särspel…


Akshay Bhatia, var i ledningen med 4 slag före Denny McCarthy, när finalrundan av Valero Texas Open inleddes. Akshay Bhatia inledde mycket starkt och utökade ledningen till hela 6 slag inför de sista nio hålen. Normalt sett skall tävlingen vara över om en spelare leder så pass stort men Denny McCarthy ville annat. Kliniska puttar, sänkta chippar och grymt spel gjorde att Denny McCarthy knappade in, slag för slag och med en avslutande birdie på hål 18 så tvingade han fram ett särspel.

I särspelet lyckades dock Akshay Bhatia hålla nerverna i styr och sänkte en 2-metersputt för birdie och andra segern på PGA Tour. Puh! Det hade inte varit speciellt kul att komma med på listan över de som tappat störst ledningar på PGA Tour… 3:a i tävlingen kom Rory McIlroy som visade gryende form. Kanske kan ha vara med och tampas om segern på Augusta?

Svenska framgångar?

Ludvig Åberg och Alex Norén lyckade till slut komma på en delad 14:e plats. Båda hade känning på topplaceringar men puttarna ville inte riktigt gå i för någon av dem. Även Vincent Norrman och en halvkrasslig Alexander Björk klarade cutten och kom på 45:e respektive 33:e plats.