Stephan Jaeger vinner Texas Childrens Houston Open…


Den 34-årige tysken Stephan Jaeger lyckades hålla demonerna borta under den sista halvan av finalrundan i Houston och lyckade att vinna med ett slag för 5 andra spelare. Detta var Stephan Jaegers första seger på PGA Tour, men fler lär komma med tanke på hur bra han hanterade denna nya situation. Den spelare som var närmast att tvinga fram ett särspel om segern var argentinaren Alejandro Tosti som dock avslutade med en kostsam bogey på det 18:e hålet. Kul med många européer i topp på PGA-touren! Svensk seger nästa vecka?

Glädjande för oss svenska golfälskare var att vår egen Alex Norén gjorde en kanonstart första nio och låg hela 5 under par och bara något enstaka slag från ledningen just då. Eagle på hål 3 och hål 8 (nästan albatross) samt en birdie på det sjätte hålet. Tyvärr funkade inte puttarna lika bra på sista nio så Alex fick nöja sig med en delad 11:e plats.

Vincent Norrman klarade förvisso kvalgränsen men pangade in en 78-runda på det tredje varvet och slutade sist i fältet av de som spelade under helgen. Alexander Björk och Henrik Norlander var långt ifrån att klara cutten, 6 respektive 8 över par.