Hideki Matsuyama vinner Genesis Invitational på Riviera


Grymt bra kondition på Riviera, som alltid, men i år fick anläggningen ännu mera lovord av spelarna. Patrick Cantlay såg ut defilera hem segern efter två rundor men inför finalrundan var Patrick Cantlay i ledning med 2 slag. Knackigt spel, 3 bogeys och 2 birdies räcker inte i detta gänget. Hideki Matsuyama, som gick några bollar längre fram spelade fläckfri golf och dunkade till med en bogeyfri 62-runda och totalt -17. Närmast efter, 3 slag, var Will Zalatoris och Luke List.

Tiger Woods gjorde säsongsdebut och såg stundtals ganska ”het” ut. Tiger tvingades dock att avbryta tävlingen då han hade yrsel och en pågående influensa. Jordan Spieth var bra med i tävlingen men avslutade svagt på andra ronden och signerade ett felaktigt scorekort i sin frustration och blev diskad.

Svenska framgångar

Genesis Invitational på Riviera var en så kallad ”Signaturtävling” med större prischeckar och mer poäng så den ende svensken som var kvalificerad var Ludvig Åberg. Ludvig spelade ganska stabilt men fick det inte att lossna på greenerna vilket är nödvändigt om man skall vara med och tävla i toppen. Ludvig kom till slut på en delad 19:e plats på 6 under par. Denna placering gav en prischeck på 251 400 dollar, drygt 2,6 miljoner svenska kronor…