Rookien Jake Knapp vinner Mexico Open at Vidanta…


Jake Knapp, som för inte så länge sedan försörjde sig som dörrvakt, kan skratta sig lycklig hela vägen till banken! Ny på PGA-touren, 29 år gammal, visade han prov på stort spel efter en mycket skakig start och vann till slut Mexico Open at Vidanta med 2 slag (-19) före finländaren Sami Valimaki. Sami, som i sin tur var 3 slag före tysken Stephan Jaeger. Noterbart är att Jake Knapp endast träffade 2 fairways under den sista rundan men räddade upp situationen med bra chipp och putt.

Ledningen för Jake Knapp var hela 4 slag före Sami Valimaki då de gick ut på den sista ronden. Redan efter 7 hål var Sami i fatt, efter en makalös bra slagen drive på det sjunde hålet och en kort eagleputt på en dryg meter som han satte mitt i hålet. Mycket fin framgång för finländaren.

Svenska framgångar?

Henrik Norlander låg länge med i toppen av tävlingen med avslutade tyvärr med en 72-runda och dalade ner till en delad 13-plats. Ändå positivt då det var hans första tävling på 2024. Trettondeplatsen inbringade 54 poäng på FedEx! Både Vincent Norrman och Alexander Björk missade cutten med endast ett slag och hade dessutom oturen att ingen ingen mer än de 65 på -2 fick spela vidare…

P.S. Kanske dags att börja fundera på vilken typ av golfmedlemskap som du skall ha i år?