Lucas Glover, vilken helt underbar krigare…


Han gjorde det igen, 43-årige Lucas Glover!!! Han borde varit helt dränerad på energi efter förra veckans känslosamma seger, men icke. Lucas Glover gick i ledarboll de sista 3 dagarna och var i ledningen i stort sett hela tiden. Lite skakigt på 13:e och 14:e hålet med vattenbesök och mask i ruffen men Lucas Glover räddade par och bogey med hjälp av två ”monsterputtar” på 6 och 10 meter.  Lugnt spel sista hålen och hade en putt för vinst på 18:e men var ett par decimeter kort, i linjen.

Särspel mot Patrick Cantlay, där Patrick Cantlay var först ut i egenskap av först in i klubbhuset. Cantlay drog sitt utslag för mycket vänster och bollen droppade ner i vattenhindret. Detta gjorde att Lucas Glover kunde spela säkert för par och ta hem ytterligare en seger. Grym prestation och Lucas Glover borde vara ett hett tips för Zach Johnson för sina så kallade ”captains pick” inför det stundande Ryder Cup…

Bra spel även av Rory McIlroy och Tommy Fleetwood! Tommy Fleetwood puttade bra under de första 3 dagarna men brände nästan alla puttar längre än 1,5 meter under finalrundan. Det borde komma en seger snart för Tommy, speciellt med tanke på hans fina och stabila spel tee to green.

Svenska framgångar?

Enda svenska representanten denna första slutspelsvecka var Vincent Norrman som klev in på en 68:e plats. Gjorde inte bort sig men fick aldrig puttern att fungera och slutade på en 49:e plats (70) och slutresultatet plats 69 på FedEx. Bra kategori för kommande säsong med möjlighet till avancemang under ”höstserien” som börjar efter Ryder Cup, om 3-4 veckor.

Nästa vecka, eller snarare denna, är det dags för slutspelstävling nummer två (BMW Championship) som spelas på Olympia Fields, Illinois. Skulle Lucas Glover vinna även denna blir han historisk…