Lucas Glover vinner Wyndham Championship med ”lite hjälp”…


Lucas Glover (43 år) gick ut i sista boll tillsammans med Billy Horschel och började dagen med en treputt på första hålet. Billy Horschel fick även han en bogey på hål 1. men för Billys del fortsatte det krampaktiga spelet under hela rundan och han satte knappt en enda putt längre än en dryg meter. Lucas Glover däremot spelade smart och ekonomiskt hela rundan men blev upphunnen av Russel Henley som hade segern i en liten ask. Russel darrade dock betänkligt och avslutade med 3 raka bogeys (otur med lägen) och Lucas Glover kunde safespela på artonde för att vinna med två slags marginal. Lite dramatiskt blev det när Lucas Glover sköt ut bollen mot skogen men hade turen att bollen studsade tillbaka in mot fairway då den träffade en golfbil med en säkerhetsvakt. Hade kunnat bli ett tungt läge, bakom ett träd eller nåt, annars…

Lucas Glover hade planerat lite semester men det fina spelet ledde till slutspel och en slutlig 49:e plats på rankingen. Noterbart är att hårt kämpande Justin Thomas erövrade den otrevliga platsen precis över strecket, plats 71. 72:a kom föresten Adam Scott, trots en fantastisk avslutningsrunda med 63 slag.

Svenska framgångar?

Bäste svensk var Ludvig Åberg som delade 14:e plats. Alex Norén blev T38 och Vincent Norrman T58.
Vincent Norrman tog sig till nästa veckas första slutspelstävling, FedEx St.Jude och vi hoppas ju så klart att han skall lyckas med bedriften att komma ända till East Lake.