Rickie Fowler vinner Rocket Mortgage Classic efter särspel…


Äntligen kom segern som Rickie Fowler har längtat efter! Tränarbyte, justering av sving och en hel del annat har kantat de senaste åren. Den senaste tiden har Rickie spelat bra och dessutom fått ordning på sin puttning så denna helgen var det dags. Rickie Fowler gick ut på finalvarvet med ett slags ledning före kanadensaren Adam Hadwin och höll uppe spelet på ett bra sätt, helt fri från bogeys vilket nästan inte räckte hela vägen. Colin Morikawa hade en strålande avslutningsrond och klämde till med en 64-runda under söndagen. Även Adam Hadwin spelade väl och noterades för 67 slag och även han -24. Detta tvingade Rickie att göra birdie på 18:e hålet och vilken birdie! Från 130 meter sätter han upp bollen endast en dryg meter från hål och enkel birdie och särspel.

I särspelet (hål 1) gjorde Rickie processen kort genom att sätta en birdie och därmed bryta sviten med hedersamma placeringar…

Svenska framgångar?

Vårt ”stjärnskott”, Ludvig Åberg var bra med, delad två, efter 2 rundor och många av oss hade stora förhoppningar på en topplacering med icke. Ludvig hade en ”tung helg” med 73+72 och rasade genom fältet till en delad 40:e plats. Bättre då för Alex Norén som spelade stabilt hela tiden och tog en delad 9:e plats till slut. Kul även att Vincent Norrman kom 24:a i tävlingen och knep värdefulla poäng.