Stjärnspäckat i The Memorial Tournament…


Stjärnspäckat startfält i Jack Nicklaus egen tävling!

Memorial Tournament är en av de mest populära tävlingingarna på PGA Tour. Redan 1976 startade Jack Nicklaus tävlingen och Memorial har sedan starten alltid spelats på Jack Nicklaus egendesignade golfbana på Muirfield Village Golf Club. Banan sträcker sig genom bostadsområdet Muirfield Village, där man kan beundra en vacker skulptur i brons, av Jack Nicklaus, medan han instruerar en yngre golfspelare. Varje år är tävlingen dedikerad att hylla en särskild person, levande eller död, som har betytt mycket, eller betyder väldigt mycket för golfen.

Varje år så är tävlingen dedikerad till att hylla en specifik person – död eller levande – som har varit viktig för sporten, antingen genom att ha spelat golf eller att betytt mycket för sporten. År 2000 var Jack Nicklaus själv hedrad, 2014 var Annika Sörenstam den hyllade och senast, 2017, var Greg Norman den som blev den som hedrades.

Tävlingen innehåller mängder av toppspelare, bland de 10 bästa på världsrankingen är det bara Jon Rahm och Brooks Koepka som saknas. Detta borgar för en fantastisk tävling och kanske kan det vara dags för Henrik Stenson eller varför inte Tiger Woods att få ta en seger på PGA-touren? Svenska deltagare att hoppas på är, förutom Henrik Stenson, David Lingmerth, Jonas Blixt och Carl Pettersson. Det had varit extra kul om Carl Pettersson kunde få till en bra tävling, då han har haft det tungt under säsongen.
The Memorial Tournament följer du på C More Golf från klockan 20.20 torsdag/fredag. Vill ni hellre kolla på Anna Nordqvist och de andra svenskorna i US Open så är det ju så klart Viasat Golf som gäller! Sändningarna i Viasat startar 21.00