Viktor Hovland vinner the Memorial Tournament…


Det var laddat för en spännande avslutningsrunda på anrika Muirfield Village med 10-20 spelare i en möjlig position för att vara med och göra upp om segern och få ta emot bucklan från Jack Nicklaus ”him self”. Banan var hyfsat svårt uppsatt och tämligen snabb, svårt att få bollarna att stanna på greenerna.

Denny McCarthy såg länge ut att kunna ta hem segern då ha ledde med 2 slag före Scottie Scheffler som hade satt upp sin rond i klubbhuset på -6. Då dyker vår fantastiske norrman, Viktor Hovland upp och gör en klockren birdie på svåra hål 17 och fullföljer varvet med att sätta en längre putt för par på det 18:e hålet och -7 i klubbhuset.  Nu var Denny McCarthy tvungen att göra par på 18:e för att ta hem segern och undvika särspel. Inget katastrofdåligt utslag men han hamnade lite tjockt i vänsterruffen och fick göra en ”layup” för att kunna göra upp och i. Detta lyckades inte, trots att det var mycket nära och man gick till särspel.

Hål 18! McCarthy vräker ut utslaget till höger och får ett svårt inspel som leder till en bogey medan Viktor Hovland gör ett klockrent par och får vinna sin största seger, hittills. Fler segrar lär komma inom snar framtid!

Våra svenska ”deltagare”, Alex Norèn och David Lingmerth rosade inte marknaden även om Alex spel de första 3 dagarna var något stabilare än tidigare. Alex sköt en 77-runda under söndagen som bland annat innehöll 3 dubblar…

Nästa tävling är Canadian Open och då debuterar Ludvig Åberg. Detta ser vi verkligen fram emot!!!