Nu börjar golfsäsongen, på riktigt…


Årets första WGC-tävling – Fantastiskt startfält!

dustin johnson justin thomas

Bilden är lånad från Golfchannel

Under helgen, torsdag till söndag, avgörs årets första WGC-tävling på Club de Golf Chapultepec i Mexico City. I stort sett hela världseliten är me! Endast Justin Rose saknas, på listan över världens 10 bästa golfare. Det är många som är sugna på revansch, inte minst Justin Thomas, som tappade en 5-slagsledning, nu senast på Riviera.

Det som är extra kul, denna helg, är att våra stjärngolfare Henrik Stenson, Alex Norén och Alexander Björk ställer upp och försvarar de svenska färgerna. Vi håller alla tummar vi kan! Tiger Woods kan nog bli väldigt giftig, speciellt om han får puttern att synka med övriga kroppsfunktioner. En spelare som kanske inte är med i förhandstipset men som mycket väl kan stå som segrare på söndag eftermiddag är Hideki Matsuyama, den mycket sympatiske japanen. Hideki Matsuyama lirar med klubbfabrikatet Honma och Honma kommer att dyka upp i de några svenska golfshopparna under året. Vad kan man mer säga om tävlingen? Jo det är gigantiska prispengar, så klart. Vinnaren får hela 1,7 miljoner dollar av den totala prissumman på 10 miljoner dollar. Troligen har detta viss påverkan på startfältet… Försvarande mästare är Phil Mickelson, kanske kan även han vara med där framme på söndag?

Rättigheterna att TV-sända årets WGC-tävlingar har Viasat Golf och man sänder samtliga fyra dagar med start på torsdag klockan 20.00. Banan borde passa Alex Norén? Får Alex bara puttningen att funka så kanske vi kan ha en svensk med i ledarbollen på söndag…

Tv-tider på Viasat Golf | Torsdag 20.00-01.00 | Fredag 20.00-01.00 | Lördag 18.00-00.00 | Söndag 18.00-00.00